SİVRİSİNEKLER HASTANELİK EDİYOR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Antakya ilçesi Aşağı Ekinci-2 Geçici Konaklama Merkezi’nde vatandaşlar, lağım kokusundan ve sivrisinek ısırmalarından dolayı hastanelik oluyor.

Konteyner kentin yakınında bulunan yağmursuyu kanalına kanalizasyonun atık suyu bırakılmasından dolayı sivrisinek yatağına dönüşen dere yatağında kokudan durulmadığı bildirildi.

Sivrisinek ısırmasından dolayı vücutları yara içinde kalan vatandaşlar ile kokudan nefes darlığı çeken astım hastalarının hastanelik olduğu, yetkililerin bu soruna acilen çözüm bulmaları istendi.

Mahalle sakinleri yetkililerin defalarca iletmelerine rağmen sorunlarına çare bulunmadığını belirterek, şöyle konuştular:

Aşağı Ekinci-2 Geçici Konaklama Merkezi Konteyner Kentin (çevre yolu Gülderen yeni kavşağı) kanalizasyonunu 5237 sayılı TCK’nun 181. Maddesine istinaden suç olmasına rağmen yağmur kanalına bırakılmış.

Bu yağmur kanalı Odabaşı Mahallesi’nden geçiyor. Mahalle sakinleri olarak ne bu iğrenç kokudan dışarıda oturabiliyoruz, ne de pencere açabiliyoruz. Dere resmen kanalizasyona akıyor. 6 aydır başvuru yapmadığımız merci kalmadı. HATSU’ya gidiyoruz, ‘AFAD’ın işi diyorlar. AFAD’a gidiyoruz, ‘HATSU’nun işi diyorlar. Kanalda üreyen sivrisinekler, bizi hastanelik ediyor. Vatandaş olarak ötelenmekten sıkıldık, depremden ölmedik hastalıktan öleceğiz. Yetkililerden biran önce bu duruma çare bulmasını bekliyoruz” dediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.