HATAY DOĞA KOLEJİ FEN LİSESİNİN AÇILIŞI YAPILDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asrın felaketi sonrasında kısa sürede toparlanarak eğitim öğretime devam eden bölgemizin başarılı eğitim kurumlarından Hatay Doğa Koleji eğitimde çığır açmaya devam ediyor. Geleceğin bilim insanlarını ve liderlerini yetiştirmek amacı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi muhteşem bir açılış töreni ile faaliyetlerine start verdi.

Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk, Hatay Doğa Koleji kurucusu Sevar Şahutoğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Veysel Eren, İstanbul Bilgi Üniversitesi mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof.Dr. M.N Alpaslan Parlakçı, Doğa Koleji icra kurulu üyesi Gökhan Alpözü, ⁠Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Antakya belediye başkanı İbrahim Naci Yapar,Okul Müdürleri,STK Başkanları,Doğa Koleji Yönetim Kadrosu,Öğretmen,Öğrenci ve Velilerin katılımları ile Doğa Koleji Konferans Salonunda gerçekleşen Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması ile başladı.

Hatay Doğa Koleji faaliyetlerini anlatan video gösterimi ile devam edilen programda ilk olarak kürsüye gelen Hatay Doğa Koleji kurucusu Sevar Şahutoğlu konuşmasında:” Sayın Protokol, Sayın Misafirler, Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Hanımefendiler ve Beyefendiler,Hepiniz Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi lansman toplantısına hoş geldiniz.

Doğa Koleji, Türkiye’nin eğitimde lider markasıdır. Yenilikçi programları ve üstün akademik başarıları ile öğrencilerine evrensel rekabet avantajı sağlar. Eğitimde kalite ve inovasyonun simgesi olan Doğa Koleji, ülkemizin geleceğini şekillendiren lider bireyler yetiştirir.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük felakette en çok etkilenen kent, şüphesiz Hatay olmuştur. Çok ağır kayıplarımızla birlikte normal hayat akışı bozulmuştur; kentin işleyen aritmetiği kırılmıştır. Hatay Fen Lisesi’nin depremden hemen önce taban puanı 1.6’ları zorlarken, depremden sonra taban puanının 5.1’e kadar düşmesi, kentte yaşanan kaymaların boyutlarını çarpıcı bir şekilde bizlere anlatmaktadır.

Kent yıkılsa, kül olsa, umut tükense bile, orada bir eğitimci, bir kağıt ve bir kalem varsa, o kent yeniden doğar, yeniden ayağa kalkar ve yeniden hayat bulur şiarıyla, bu şartlar altında çok kıymetli öğretmen arkadaşlarımla birlikte bir araya gelerek, Sayın Mehmet Can Beyefendi başta olmak üzere, kıymetli Doğa Koleji ailesinin desteğini de alarak Hatay Doğa Koleji’ni yeniden kurduk.

Öğretmenlerimiz, personelimiz ile birlikte büyük bir özveri ve yüksek bir aidiyet duygusuyla, öğrencilerimizi ve velilerimizi de yanımıza alarak çok güçlü bir aile oluşturduk. Kısa sürede Hatay Doğa Koleji olarak anaokul, ilkokul, ortaokul ve lisede ürettiğimiz değer ile bölgemizin öncü kurumlarından biri haline geldik. Bir senede birçok alanda büyük başarılar elde ettik. Bugün Hatay Doğa Fen Lisesi’nin açılışı ile bu başarımızı taçlandırıyoruz. Bu lisemiz ile birlikte hayalleri olan, hedefi yüksek öğrencilerimizi, geleceğin bilim insanı, liderleri ve girişimcileri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bilgi iş olmalıdır” vizyonuna uygun ve yine aynı çatı altında bulunduğumuz İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin mottosu olan “Okul için değil, yaşam için öğreniyoruz” doğrultusunda; Hatay Doğa Fen Lisesi’nde eğitim, bilgi aktarımının ötesine geçerek, öğrencilerimize bilgiyi nasıl ele alacaklarını, analiz edeceklerini, teknolojiye nasıl uygulayacaklarını ve hayata geçireceklerini öğreteceğiz.

Eğitimde öncü yaklaşımımız ve kurumumuza özgü fark derslerimiz sayesinde öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme ve yenilikçi bakış açılarını geliştirmelerine olanak tanıyacak; 21. yüzyılın değişen ve dönüşen eğitim ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bireyler yetiştirmek en büyük amacımızdır.

Dünya, hiç olmadığı kadar büyük bir kırılmanın arifesinde. Büyük bir dönüşüm gerçekleşiyor. Kuantum Çağı’nı yaşıyoruz. Hatay Doğa Fen Lisesi olarak bu değişimi yakından takip ediyor ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden aldığımız destek ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile yaptığımız eğitim iş birliği protokolü çerçevesinde, Doğa Koleji’ne özgü fark derslerimiz ile öğrencilerimize çağın gereklerine uygun olarak bilim ve teknoloji alanında sunduğumuz yenilikçi programlar sayesinde, öğrencilerimizin küresel çapta rekabet edebilecek becerilere sahip olmalarını sağlıyoruz.

Hatay Doğa Fen Lisesi olarak, öğrencilerimizi hem ulusal düzeydeki YKS’ye hem de uluslararası düzeydeki SAT, ACT ve AP sınavlarına en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, özel olarak tasarlanmış “Çantasız Eğitim Tam Öğrenme” eğitim programlarımızla, öğrencilerimizin akademik başarılarını en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte her öğrencimizin bireysel yeteneklerine ve hedeflerine uygun rehberlik ve destek hizmetleri sunarak, onların global rekabet avantajı elde etmelerini sağlıyoruz. Bununla birlikte Uluslararası standartlara uygun yabancı dil eğitimi ve sınav teknikleriyle, öğrencilerimizi dünya çapındaki yükseköğretim kurumlarına en iyi şekilde hazırlayacağız.

Hatay Doğa Fen Lisesi olarak, t-MBA programı sayesinde öğrencilerimizi daha lisedeyken akademik çevre ve iş dünyasıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu programla, iş yönetimi, strateji, pazarlama, finans ve liderlik gibi alanlarda geniş kapsamlı bilgi ve beceriler kazandıracağız. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile olan iş birliğimiz sayesinde, öğrencilerimize modern iş dünyasında gerekli olan yetkinlikleri kazandırarak, onları küresel rekabet avantajı elde edecek şekilde hazırlayacağız.

Kıymetli Misafirlerimiz,Bugün burada sadece bir okulun değil, bir geleceğin temellerini atıyoruz. Hatay Doğa Fen Lisesi’nde yetişecek her bir öğrencimiz, bilimin, aklın ve insanlığın hizmetinde birer meşale olacaktır. Umudun, azmin ve başarının simgesi olacak bu okuldan çıkacak gençler, dünyayı değiştirecek vizyona sahip bireyler olacaklardır.

Bu önemli günde aramızda bulunarak bizleri onurlandıran Prof. Dr. Ziya Selçuk, eğitim alanında derin bilgi ve deneyime sahip, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden biridir.

Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde, eğitime yenilikçi yaklaşımlar getirmiş ve öğrenci merkezli eğitim anlayışını savunmuştur. Eğitimde dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konularında önemli adımlar atarak, Türkiye’de modern eğitim sistemlerinin gelişimine katkıda bulunmuştur. Eğitime dair vizyoner bakışı ve reformist yaklaşımı, ülkemizin eğitim alanında uluslararası standartlara ulaşmasında önemli rol oynamıştır. Hatay Doğa Fen Lisesi’nin açılışında bizlerle birlikte olarak, bu büyük günün heyecanını paylaşması, eğitimdeki kararlılığımızı ve azmimizi daha da pekiştirecektir. Katılımı ve katkıları için kendisine Doğa Koleji Ailesi adına çok teşekkür ederim.”dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi mühendislik ve Doğa Bilimleri Dekanı Prof.Dr. M.N Alpaslan Parlakçı, Doğa Koleji icra kurulu üyesi Gökhan Alpözü ve Doğa Koleji lisanslı okullar genel müdür yardımcısı Arzu Aydın’ın konuşmaları ile devam edilen programda ‘Geleceğin Meslekleri ve Eğitimde Dönüşüm’ konulu bir semineri için sahneye gelen Prof. Dr. Ziya Selçuk ; Eğitimdeki yeni trendler ve geleceğin mesleklerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunarak, teknolojinin hızla değişen dünyasında eğitim sisteminin nasıl evrilmesi gerektiğini anlattı.Prof.Dr. Selçuk ayrıca geleceğin mesleklerine hazırlanmak için eğitimde yapılması gereken dönüşümlere dikkat çekti.

Seminer sonrasında Prof. Dr. Ziya Selçuk ‘a Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prf.Dr. Veysel Eren tarafından Plaket, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan tarafından çiçek ve Hatay Doğa Koleji Kurucusu Sevar Şahutoğlu tarafından 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden eğitim şehitleri adına bağışlanan fidanların belge ve plaketi takdim edildi.

Fuaye alanında devam edilen programda Prof. Dr. Ziya Selçuk, yeni kitabı “Eğitimde Geleceğin Yol Haritası” için düzenlenen imza programında katılımcılar ile bir araya geldi.

Hatay Doğa Koleji Fen Lisesi açılış törenini finali okul bahçesinde düzenlenen alanda gerçekleşen kokteyl ve ikramlar ile son buldu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.