GELECEKTE ROBOT VE İNSAN İŞBİRLİĞİ ARTACAK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu ve İskenderun Teknik Üniversitesi Kadın Girişimciler Topluluğu’nun işbirliğinde, Robot İstihdam Ajans Kurucusu Canan Alkın’ın Yapay Zeka ve Robot teknolojilerini anlattığı ‘Sanayi ve Ticarette Yapay Zeka ve Robotların Yeri’ konulu seminer İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Akın Robotics tarafından üretilen ADA Robot’un eşlik ettiği seminerde bilgilendirme yapan Canan Alkın; ‘Gelecekte, robot ve insan işbirliğinin daha da yaygınlaşması bekleniyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinin ilerlemesiyle birlikte, robotların yetenekleri ve otonom çalışma kapasiteleri artacaktır. Bu durum, daha karmaşık ve değer yaratan işlerde insanlarla daha etkili bir işbirliğini mümkün kılacaktır. İnsan ve robotların bir arada çalıştığı bir iş dünyası, yeni iş modelleri ve çalışma düzenlerinin ortaya çıkmasına da yol açacaktır. Bu süreçte, işletmelerin, çalışanların ve toplumun adaptasyon sürecini etkin bir şekilde yönetmesi, teknolojinin getirdiği değişikliklere ayak uydurabilmesi açısından kritik öneme sahiptir’ dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen seminere; TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve Genel Sekreteri katılım sağladı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.