ASTRONOT GEZERAVCI, UZAY DENEYİMLERİNİ DEFNE’DE ÖĞRENCİLERE ANLATTI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Defne Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programa katıldı.

Gezeravcı, gençlere ilham veren uzay yolculuğunu başından sonuna kadar anlattı. Öğrencilerin merakla takip ettiği programda Türkiye’nin uzay misyonunun ilk kahramanı Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı ve ülkenin uzay programı ile ilgili detaylı bilgiler vererek, F-16 pilotu iken Türkiye’nin ilk astronotluğuna uzanan öyküsünü paylaştı.

Programa İl Müdür Yardımcıları Mustafa Öztürk ve Selim Yiğit, Defne İlçe Müdür Vekili Ertan Bozkır, okul müdürleri ve farklı okullardan öğrenciler katıldı.

Programda astronotluğa başvuru ve kabul süreçlerini, aldığı fiziksel ve teorik astronot eğitimleri ile bilim misyonunı yaptığı sunumla anlatan Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda gerçekleştirdiği bilimsel deneylerden ve yaşadığı sıra dışı tecrübelerden de bahsetti.

Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Gezeravcı, bir öğrencinin ‘Uzaydan dünyaya baktığınızda neler hissettiniz? Sorusuna, “Yukarıdan dünyaya baktığınıza ülkeleri birbirinden ayıran keskin sınırların hiçbirisi yok, o insanları birbirleriyle savaş haline sokan çatışmaların hiçbiri de görünmüyor. Gördüğünüz sadece ışığın altında parlayan bir elmas. Uzay insanı büyüleyen bir yer ama uzayın içerisinde hiçbir obje bu kadar güzel görünmüyor. Bu kadar güzel bir objenin içinde insanoğlunun kendisini mutsuz etmek için, birbirine zarar vermek için yarattığı suni sebeplerin neden bu kadar çok olduğunu sorguluyorsunuz. Uzaydan baktığınızda bu ayrımların hiçbiri görünmezken niye kendi aramızda bu kadar ayrışıyoruz, insan bunu sorguluyor” yanıtını verdi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.