LÜTFÜ SAVAŞ 9 BİN OY FARKIYLA ÖNDEYKEN ÖNTÜRK’ÜN KAZANDIĞINI AÇIKLAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler seçimlerinin kesin olmayan sonuçları ülke genelinde şaşkınlıkla izlendi. İstanbul gibi bir metropolde bile 11 milyondan fazla seçmen oy kullanırken ve sonuçlar kısa sürede netleşirken, depremin yıkıp geçtiği Hatay’da sabaha karşı saat 04:30’da YSK’ya sırtlarında oy çuvallarını taşıyarak gelenleri görenler tepkilerini dile getirdiler.

Son verilere göre 9 bin oy farkla seçimi kazanmış görünen Lütfü Savaş’ın aksine AK Parti adayı Mehmet Öntürk, seçimi kazandıklarını ilan etti.

Henüz ıslak imzalı tutanaklar gelmemişken ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadan Adliye binasına getirilen oy çuvalları da kafaları karıştırdı.

Bir vatandaşın yakaladığı görüntü ise ‘bu kadarına pes’ dedirtti. Görüntülerde bir aracın içerisinde imzalanan tutanaklar var. Tutanakların araç içerisinde imzalanması da şaşkınlık yarattı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise yaptığı açıklamada “Sandıkta kazandığımız seçimi algılara teslim etmeyeceğiz'” dedi.

Başkan Savaş’ın, konuyla ilgili açıklama yapması ve iş yönetimiyle birlikte sonuca itiraz etmesi bekleniyor.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.