MERKEZİ YÖNETİMLE YEREL YÖNETİM EL ELE VERMEZSE O ŞEHRE BİR ŞEY GELMEZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay ziyaretinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kendilerinin almadığı takdirde şehre herhangi bir şey gelmeyeceğini belirtmesi şaşkınlık yarattı.

“Hatay kamu yatırımlarını noksansız alsa da maalesef yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlanan bir şehrimiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “İşte bir gerçeği sizlere şu anda söylüyorum. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahsun kaldı. Şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra bad-el harab-ül basra oldu. Nerede belediye başkanı? Yok.” dedi.

Oysa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, depremin ilk anından itibaren depremzedeler için yardım koordinasyonu sağladığı biliniyor. Ayrıca Hatay’ın vergi sıralamasında ilk 10’da olduğunu ve devlet bütçesine ciddi katkı sağladığını, hizmet alma konusunda çok gerilerde kaldığını her platformda dile getiren Lütfü Savaş’ın, bireysel çabalarıyla Hatay’a kazandırdıkları ise Hataylılar tarafından bilinen bir gerçek.

Yaşanan deprem felaketine rağmen Hatay’dan alınan vergi miktarı 42.7 milyar olurken, kamu yatırım programında Hatay’a ayrılan kaynağın 12.6 milyar lira olduğu açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin seçmeni nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.