CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURA ÇEKİMİNE KATILDI, SORUNLAR RAFA KALDIRILDI!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine katılmak için Hatay’a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra, Bakanlar, Milletvekilleri ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı eşlik etti.

7 bin 275 konutun sahibini bulduğu kura çekiminde ilk 10 kişiye anahtarlarını veren Erdoğan konuşmasında; “Yaklaşık bir yıl önce 6 Şubat’ta erken saatlerde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürmektedir. Buradan depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki vatandaşımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem 11 ilimizde ağır yıkıma yol açarken, 14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilenmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, bir yıl içerisinde yapılan hizmetleri ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, akıllara “Depremzedelere evlerini 1 yıl içerisinde teslim edeceğiz” sözleri geldi. Konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşların sorunlarının çözülemediği, esnafın yaralarının henüz sarılamadığı şu günlerde, Cumhurbaşkanının Hatay ziyaretine Hataylıların katılımının az olduğu gözlerden kaçmadı.

Ziyarette depremzedelerin sorunlarının Cumhurbaşkanına iletilmediği konuşulurken, depremde kaybolan yakınlarını arayan vatandaşların, kayıplarının aradan geçen bir yıla rağmen bulunamaması ise gündeme gelmedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.