HATAY HAVAALANI ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTECEK AMA ERKENE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Afetle birlikte bölgede hasar gören yapıların onarımına hızla başladıklarını vurgulayan Uraloğlu, depremin büyük hasar bıraktığı illerin başında Hatay’ın geldiğini söyledi. Uraloğlu, özellikle Antakya, Defne, Kırıkhan ve Samandağ’ın depremden en çok etkilenen ilçeler olduğunu, bu bölgelerde birçok yapının yıkıldığını ve birçoğunun da kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı.

“PİSTİMİZ DEPREMDEN KISA SÜRE SONRA HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

Hasar gören yapılar arasında Hatay Havalimanı’nın da olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Havalimanımızın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması nedeniyle kalıcı yüzey deformasyonları meydana geldi. 1-1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görüldü. Pist ve çevresindeki alan da bu oturmalardan etkilenmişti. Deprem sonrasında yardım ve tahliye uçakları için hızlı bir şekilde gerekli çalışmaları yaptık ve pistimiz kısa süre sonra hizmet vermeye başladı.” diye konuştu.

“GELECEK YIL BİTECEK AMA ÖNE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda inşaatın sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“12 Ekim’de Hatay Havalimanı PAT sahaları onarımı ve gelişimi işine ait ihaleyi gerçekleştirdik ve 21 Kasım’da yapım çalışmalarına başladık. Yenilenen Hatay Havalimanı inşaatı, planlamalara göre gelecek yıl bitecek ama öne almaya çalışıyoruz. Burası depremlerden etkilenmeden hizmet verecek ve bölgede uçuş trafiği artacak. Yapılan çalışmalarla havalimanımız ayrıca su taşkınlarına karşı da korunacak. Havalimanına 45 metre genişliğinde geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde 3 bin metrelik ilave yeni bir pist inşa edeceğiz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 hızlı çıkış ve 4 bağlantı taksi yolu yapacağız.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.