TOSYALI “SURİYELİ KONUSUNDA HÜKÜMETİM NE DERSE ONU UYGULARIM”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Nisan 2011’de 252 kişilik ilk Suriyeli kafilenin Hatay- Yayladağ ilçesinden Türkiye’ye girişinin üzerinden 13 yıl geçti. Yıllar içerisinde bu sayı milyonları buldu. Hatay’da da sayıları oldukça fazla olan göçmen nüfusu, bir çok problemi de beraberinde getirdi. 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’da oldukça yoğun bir nüfusa sahip olan göçmenler yüzünden depremzedeler ev bulamaz hale gelirken, şehrin altyapısı yetersizleşti. Hataylıların, depremden sonra en büyük sorunlarından olan sığınmacı meselesi gündemdeki yerini korurken, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ‘Suriyeli’ açıklaması dikkat çekti.

Adı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Tosyalı “Suriyeli meselesi benim ve yerel yönetimin meselesi değil. Hatay halkının isteğine göre hareket edemem.  Ben hükümet mensubuyum. Hükümetim ne derse onu uygularım” demesi tepki çekti.

Hükümete, Hatay halkının istekleri doğrultusunda projeler sunması gerekirken, yetkiyi tamamen hükümete bırakan ve olası Büyükşehir adaylığında stratejisi şimdiden belli olan, Hataylıların isteğinin önemli olmadığını açık açık dile getiren Tosyalı’nın bu açıklaması kendi seçmen tabanının bir kısmı tarafından da olumsuz karşılandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.