VALİ MASATLI “GAZETECİLİK CESARET, İNANÇ VE SORUMLULUK İSTER”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Mustafa Masatlı, yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik, demokrasi kültürünün en önemli temel unsurlarından biridir. Gerçekleri öğrenmek adına haber alma hakkımızı sağlayarak toplumu bilgilendiren; böylece kamusal bilince katkıda bulunan gazeteciler, bir ülkenin demokrasisinin inşasında kritik bir rol oynarlar.

Gazeteciler, topluma gerçek ve güvenilir bilgi sağlama yükümlülükleri adına, yaşamın karmaşıklığı içerisinde hakikatin izini sürerler. İnsanın bilgiye duyduğu ihtiyaç, gerçekleri anlama, çevresinde ve dünyada olup bitenleri kavrama ve adalet, ahlak, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, insan hakları gibi olmazsa olmaz değerlerin yerleşmesi ve doğanın tüm unsurlarıyla korunması lehine toplumsal düzeni sorgulama dürtüsü karşısında gazetecinin görevinin ehemmiyeti çok net olarak anlaşılmaktadır.

Özellikle günümüzde, insan yaşamının iyice karmaşıklaşması ve teknolojinin de çok hızlı gelişmesiyle dünya, kaotik bir hâl aldı. Bilginin hızla akıp manipülasyonun kol gezmekte olduğu bu çağda gazeteciler, zaman mefhumuna bakmaksızın canla başla çalışmaktadırlar. Bundan dolayı gazetecilik, cesaret ister, inanç ve sorumluluk ister. Yerine göre bir haber; bir çığlık, bir uyarı, zulme karşı bir direniş çağrısıdır.

Bugün özellikle Gazze ve Filistin’de yaşanan ve devlet eliyle yapılan zulmün ve soykırımın tüm boyutları; gazeteciler sayesinde dünyaya servis edilerek bir çığlık, bir uyarı, bir direniş çağrısı yapılmaktadır.

Bunun içindir ki ruhlarına fiyat etiketi koymadan insanlığın ortak vicdanı için çalışmaktadırlar.

Unutmayalım ki, güçlü toplumların özgür ve güçlü bir basını vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusal ve yerel basınımızın kıymetli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.