ÖZGÜR ÖZEL “CAN ATALAY’IN TAHLİYE EDİLMESİ ANAYASANIN GEREĞİDİR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özer Özgür Özel, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın mahkeme kararına rağmen tahliye edilmemesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özel, basın mensuplarının sorusu üzerine “Bu sorulara maruz kalmak beni utandırıyor ama tüm Türkiye’yi bu gündemle meşgul etmek kimseyi utandırmıyor. Bir saate ‘saat doğru gösteriyor ne diyeceksiniz’ diye sorulur mu? Saat doğru göstermiş ama yanlış yapanlar, Türkiye’yi sürekli mahcup edenler, Türkiye’yi hem kendi içinde hem dünyada tartıştıranlar artık bu Yüksek Mahkemenin kararlarından bir ders almaları gerekir. Bugün Anayasa Mahkemesi yeniden saat doğru göstermiştir. Gerçeği çarpıtanlara, hukukun üstünlüğünü kabul etmeyenlere ve sürekli Türkiye’yi tartıştıranlara sormak lazım. Anayasa Mahkemesi’nin kararının uygulanması gerekir. Uygulanmadığı her dakika Türkiye’yi dünyaya rezil etmektir.

Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez hak ihlali kararı verdiği seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilmesi Anayasa’nın gereğidir. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır. Biz, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.