YENİDEN ANTAKYA PLATFORMU, İSTANBUL’DA TOPLANDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Antakya’nın kültürel yapısının korunması ve yeniden yapılandırılması için kurulan Yeniden Antakya Platformu (YAP) 7 Aralık Perşembe günü İstanbul’da bir otelde tanıtım toplantısı düzenledi. Platform, Hatay Kültürel Mirasları Koruma Komisyonu, Tarım ve Gastronomi Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Eğitim ve Burslar Komisyonu ve Yerel Kalkındırma Komisyonu ile Antakya’yı ayağa kaldırmayı hedefliyor.

Platformun genel başkanlığını Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Huri üstlenirken, başkan yardımcılığını Dr. İhsan Cemal Melek, genel sekreterliğini Gizem Miçooğulları Hakan yapıyor.

Ayrıca Nil Büyükyazgan, yazar ve şef Jale Balcı ile birlikte tıp, mühendislik, çevre ve şehircilik planlaması gibi alanlardan pek çok kişi kurucular arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Gazi Huri, amaçlarının Antakya’ya yeniden kavuşmak olduğunu dile getirdi. Hataylıların sosyokültürel değerlerini korumanın ve Antakya’yı ruhuna sadık kalarak yeniden onarmanın önemine vurgu yapan Huri, çoksesli, eşitlikçi, yerli, kapsayıcı ve işbirlikçi bir dernek olduklarını belirtti.

Depremden çok kısa bir süre sonra Antakyalılar olarak bir araya geldiklerini belirten Huri, resmî olarak 1 Nisan’da dernek statüsünü aldıklarını ekledi. Derneği Antakyalıların ve Antakya sevdalılarının kurmuş olduğu sivil bir inisiyatif olarak tanımlayan Huri, “Şu an faaliyetlerimize devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, gastronomi, istihdam ve kültürel miras olmak üzere beş farklı alanda çalışıyoruz. Örneğin, ‘Gelecek İçin YAP’ projemiz var. Yaz döneminde yaptığımız gönüllü eğitim merkezimiz var. Çocuklarımızın eğitimini sadece okul ve akademik anlamda değil, diğer farklı alanlarda da depremin travmatik etkilerini iyileştirici aktivitelerde bulunduk” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.