ÜÇ İLÇEDE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU)’nun Kumlu, Kırıkhan ve Altınözü’nde yaşanan su sorununu çözmek için başlattığı çalışmalarda sona gelindiği açıklandı.

Kumlu ilçesinin su ihtiyacını daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde sağlamak için bir süre önce çalışmalara başlayan HATSU, yeni ana isale hattı inşaatı kapsamında 5000 m3 ve 300 m3 olmak üzere 2 adet depo inşaatının %90’ını tamamladı. Kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan depoların, su problemini büyük ölçüde gidereceği belirtildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler ayrıca, depremde büyük hasar alan Kırıkhan’ın altyapı sorununu çözmek için de çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Güventaş Mahallesi’nde bulunan ve depremde zarar gören eski kuyunun yerine yeni kuyuyu devreye aldı. Su iletimini sağlamak için ise 170 metre hat inşası gerçekleştiren HATSU Genel Müdürlüğü ekipleri, Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun Mahallesi’nde sürekli arızalanarak su kayıplarına sebep olan ve mahalleli için büyük sorun haline gelen içme suyu hattını yenileme çalışmalarına başladı. Mahallede bulunan depo ile ana şebeke arasına 250 metre hat inşası gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, ay sonuna kadar bir çok bölgenin su sorununun çözüme kavuşturulacağını da ifade ettiler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.