PROF. CERECİ’NİN ‘6 ŞUBAT 4:17’ BELGESELİNE BİR ÖDÜL DAHA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşanan en şiddetli deprem olan 6 Şubat tarihli Hatay depremini filmle belgeleyen Prof. Dr. Sedat Cereci’nin “6 Şubat 4:17” adlı belgeseline, Antalya’da düzenlenen ISOEVA kongresinde, 28 Ekimde yapılan gösteriminin ardından ödül verildi. Daha önce Konya’da yapılan gösteriminin ardından Loras Yayınevi tarafından verilen ödülden sonra alınan yeni ödülün, belgeselin başarısını bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Depremde çekilmiş görüntülerin yanı sıra depremi yaşamış depremzedelerin duygu ve görüşlerinin de yer aldığı belgeselin, Hatay Hayat Ağacı Derneği, Necla Daloğlu, Hataylı gazeteciler Talip Köleoğlu, Mithat Öztürk, Murat Mutlu, Muhammed Ali Çayırcık, Mehmet Gürkan, Cemil Yıldız’ın katkılarıyla hazırlandığı, belgeselin kurgusunun Samet Atıcı tarafından yapıldığı bildirildi.

Kendisi de depremi Hatay’da yaşayan bir depremzede olan Prof. Cereci’nin, Hatay’da çektiği 5. belgesel olan “6 Şubat 4:17” adlı belgeselin ilk gösteriminin Almanya’nın başkenti Berlin’de yapıldığı ve ardından ABD, Japonya, Hindistan, Fransa ve Çin’de gösterildiği dile getirildi.

Türkiye’de yaşanan en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat Hatay Depremi konulu belgeselin, ilerleyen zamanda da çok sayıda ulusal ve uluslararası gösterimde izleyicilerle paylaşılacağı vurgulandı.

Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Arapça ve Kürtçe de konuşan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, çoğu kültür ve tarih belgeseli olmak üzere değişik dillerde 30’un üzerinde belgesel çektiği ve 80’den fazla ülkede film festivallerine katıldığı öğrenildi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.