HATSU, İÇME SUYU VE ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürlüğü, sık sık arızalanan, depremin etkisiyle müdahale edilemeyen ve sonucunda susuzluğa sebep olan isale hatlarında kronikleşen sorunların çözülmesi amacıyla isale hattı yenileme programına devam ediyor.

Kumlu ilçesinin su sorununu çözüme kavuşturmak adına 4.492.400 Euro sözleşme bedeli ile çalışmalarına başlayan HATSU ekipleri tarafından ‘’Kumlu Yeni Ana İsale hattı İnşaatı’’ projesi kapsamında 43 km hat inşası gerçekleştirildi. Ayrıca 5000 m3 ve 300 m3 olmak üzere 2 adet depo inşaatı gerçekleştiriliyor. Toplamda 45,5 km. hattın döşeneceği depoların %80’i tamamlandı. Çalışmalar tamamlandığında Kumlu’nun su sorunu büyük oranda giderilmiş olacak.

Kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşların sıkıntı yaşamaması için çalışmalarını Kırıkhan ilçesine bağlı 408 Evler Mahallesi’nde de sürdüren ekipler burada yağmur suyu deşarjını sağlıklı bir şekilde sağlayabilmek ve yağışlar sonrası oluşabilecek taşkınların önüne geçebilmek için yağmur suyu hattı inşaası gerçekleştirdi.

Erzin’e bağlı Hürriyet Mahallesi’nde ise sürekli arızalanarak su kayıplarına neden olan ve mahallelinin içme suyu sıkıntısına sebep olan hattın yerine yeni içme suyu hattı şebekesi döşeniyor.

Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve HATSU’nun hız kesmeden çalışmalarına devam edeceğini belirterek “Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek, eksikleri giderme konusunda hizmetlerimiz devam edecektir” dedi. 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.