GÜNEŞİN ALTINDA YARDIM KARTI KUYRUĞU!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremzedelere verileceği söylenen alışveriş kartları dağıtımına başlandı.

Telefonlarına SMS gelen vatandaşlar Kızılay’a ait konteynerler önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 derecelerde seyretmesi ise depremzedelerin çilesine çile kattı. Üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, hala depremin izlerinin silinemediği Antakya’da depremzedeler, kart dağıtma konusunda başka türlü bir uygulama yapılamaz mıydı diye soruyorlar. Ayrıca SMS gelen telefon sahibinin gitmesi gerektiği bilgisini aldıklarında da başka bir sorunla karşılaştılar.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası konteynerinde kalan bir depremzede “İnsanlara 3000 TL alışveriş kartı verecekler diye bu sıcakta mahvolduk. Bir de işin en ilginç tarafı kime mesaj gittiyse o gelmek zorundaymış. Benim eşim uzakta çalışıyor. İşyerinden izin alması çok zor. 6 aydır çeşitli zorluklarla boğuştuk, bir de böyle durumlar olunca herşey daha da zorlaşıyor.

Yardım yapan herkese teşekkür ederiz ama bu sıcaklarda insanları saatlerce dışarıda bekletmek ne kadar doğru? Ya kapalı ve serin bir alan belirlensin ya da bir ekip kurularak ihtiyaç sahiplerinin kaldıkları yerlere dağıtarak desteğinizi yapın. Yaşlısı, hastası, küçük çocukları olan insanlar var. Yazık onlara” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.