KORSANLARIN SAKLANDIĞI KOY : KARAMAĞARA KOYU HATAY’A CANLILIK GETİRİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadan 7 kilometrelik kıvrımlı yollardan geçilerek ulaşılan ve geçmişte korsanların saklanmak için kullandığı Karamağa koyu görenlerin beğenisini topluyor.

Hatay’da sıcak havadan uzaklaşıp doğada nefes almak isteyenler, Yayladağı ilçesindeki Karamağara Koyu’na hareketlilik getirdi. Doğu Akdeniz kıyısındaki Karamağara Koyu, denizin mavisiyle doğanın yeşilini buluşturan yapısıyla ilgi görüyor. Kentte yaz mevsimiyle hava sıcaklığının 30 dereceyi aşması, Yayladağı ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki koyda ziyaretçi yoğunluğunu artırdı.Sıcaktan bunalanların denizde yüzerek serinlediği koyda, bazı ziyaretçiler balık tutup piknik yaparak vakit geçirdi. Geçmişte korsanların saklanmak için kullandıkları üslerden biri olmasıyla ünlenen koy, fotoğraf tutkunlarını da ağırladı.

Ziyaretçiler “Yemyeşil doğası ve bol oksijeniyle huzur veriyor. İnsanın içini ferahlatan havası var. Manzarasıyla da insanın kanını ısıtıyor. Zihindeki bütün olumsuzlukları alan bir yer” diyerek Karamağara koyuna hayranlıklarını dile getirdiler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.