SAMANDAĞ EĞİTİM-SEN’DEN ÇOCUKLARA VE GENÇLERE PSİKO-SOSYAL DESTEK ÇALIŞMASI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samandağ Eğitim-Sen, depremden etkilenen vatandaşların çadır ihtiyacından, çocukların ve gençlerin sosyal gelişimine kadar çalışmalarına devam ediyor.

Samandağ Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada şöyle denildi :

“Muğla Datça’dan dostlarımız sabahın ilk saatlerinde aradı. Hali hazırda Hamit hocamız denetiminde sürdürdüğümüz çocuklara yönelik psiko-sosyal destek içerikli çalışmalara ek olarak gençlerimize yönelik aynı içerikte bir çalışma yürütmek istediklerini belirttiler. Muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Bir aksilik olmaz ise bu çalışmayı mahallelere taşımayı düşünüyoruz.

Bizimle birlikte bu halkın yaralarını sarmak için hareket eden bütün mahalle muhtarlarına kapımız da yüreğimiz de sonuna kadar açık. Elimizden ne gelirse karşılamaya ve destek sunmaya hazırız.

Bugün Koreli dostlarımızın getirdiği sayılı çadırlar kendi belirledikleri ve bizim acil olarak verdiğimiz halkımıza yönelik adreslere ulaştırılmaya çalışıldı. Öğretmenlerimiz için ayrıca çadır talebimiz oldu.

Gerek gazi mahallesi spor kulübü, gerek İzmir Torbalı’lı dostlar ile Bursa Nilüfer Belediyesinden değerli gezici kütüphane ekibinin bize ulaştırdığı kitapları ve değişik araç gereçleri bu yoğunlukta ancak tasnif edebildik. İhtiyaç sahiplerine ulaştıracağımızdan kuşku duymadıklarını biliyoruz.

Hamit hocamızın denetimindeki Psiko-sosyal destek drama çalışması önümüzdeki haftadan itibaren ve kesintisiz olarak her pazartesi günü 15:00-17:00 saatleri arasında 3-6 yaş grubu için, her Çarşamba yine aynı saatlerde 7-13 yaş grubu için kaldığı yerden devam edecek . Bunu tüm sınavlardan, testlerden, hazırlıklardan ve eğitimin her aşamasından çok daha fazla önceliyor ve önemsiyoruz.

 

UİD-DER’ li dostlarımız ile et ve tırnak gibi olduk. Ne mutlu bize ki tanıdık, tanıştık.

İlk gün ilk sözümüz umutsuzluk yasaktı halen geçerli. Dayanışmayla aşacağız dedik ve aşacağız. Kimin bura ile ilgili ne planları olduğu, kimin neyi neden engellediği, engelleyeceği , kimin ne hesapla ne yapıp yapmadığı umurumuzda bile değil.

Bize yol gösteren tek bir şey var: Halkımıza ve hak olarak vefa borcu. Temenni ederiz ki  ödeyebiliriz. Fakat yolun sonuna kadar gitmek gibi kötü bir huyumuz da var, birilerinin hoşuna gitmese de… Halkımıza ve dostlarımıza en derin sevgi ve saygılarımız ile. Umutsuzluk yasak.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.