Karaağaç AKUT Vakfı Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. Arsuz’a bağlı Karaağaç Övündük Mahallesi’nde Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle Akut Vakfı tarafından yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi 250 metrekare kapalı alan ve çelik taşıyıcı sistemiyle modern bir sağlık tesisi olarak inşa edildi.
Muayene, gebe izlem, pansuman ve aşı odalarından oluşan ve tam teşekküllü donanımıyla tamamlanan merkezinin devir teslim törenine Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Akut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, AKUT VAKFI Genel Müdürü Nilay Dökümcü, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Sönmez ile ilçe protokolü, AKUT Vakfı Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan AKUT VAKFI Genel Müdürü Nilay Dökümcü, 6 Şubat depreminin yaşandığı ilk andan itibaren Hatay’da olduklarını belirterek, “Akut Vakfı olarak, yalnızca bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket ediyoruz. Kriz anlarında verilen destekler elbette çok kıymetli, ancak biliyoruz ki; iyileşme uzun süreli bir yolculuk. İşte bugün teslimini gerçekleştirdiğimiz bu aile sağlığı merkezi o yolculuğun en önemli duraklarından biri. 4 hekimle çalışacak olan bu merkezimiz 18 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. Tasarımında eski kent dokusu ve yeşil çevre göz önüne alındı ve etrafı da zeytin ağaçlarıyla çevrelendi. Bu proje bir sağlık merkezinin ötesinde birlikte iyileşmenin, yeniden ayağa kalkmanın ve kalıcı çözümler üretmenin bir sembolüdür” dedi.
Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar da ilçeye kazandırılan bu önemli sağlık yatırımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben kendimi bir Arsuz sevdalısı olarak tanımlıyorum. Beni lütfen öyle kabul edin. Bu ilçeye hizmet ederken sadece Arsuz’un menfaatini düşündüğümü söylemek istiyorum. 6 Şubat depreminde başta Arsuz’da vefat eden 160 vatandaşımız olmak üzere Hatay’da ve tüm Türkiye genelinde kaybettiğimiz canlara bir kez dana Allah’tan rahmet, geride kalanlara da sabır ve metanet diliyorum. 6 şubat bizlere şehirlerimizin ve binalarımızın başta deprem olmak üzere afetlere dayanıklı olmak zorunda olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu gerçeklikten hareketle Sağlık Bakanlığı’mız 6 Şubat depremlerinden sonra sahaya inerek ciddi manada depreme ve diğer afetlere dirençli hizmet binaları, yeni hastaneler, şehir hastaneleri yaptı. Hem de yapı stoklarını yeniden keşfetmek suretiyle depreme dayanıksız olanlarını yıkarak, yeniden afete dirençli hale getirmek üzere ihaleler yaptı. Deprem bölgesinde bu manada ciddi bir hizmet yarışı yaşandı. Hatay’ımız bu noktada bereketli, Arsuz’umuz da bereketli. Deprem sonrası Arsuz Devlet Hastanemiz de hizmete alındı. D sınıfı yapımıyla başlayan hastanemiz iki sınıf atlayarak, B sınıfına yükseltildi. Bu yaz mevsiminde poliklinik ve acil sağlık birimini de eklediğimizde günde yaklaşık 2000 hastaya hizmet verir hale gelecek. Şunun şöyle faydaları var; Birincisi vatandaşımız artık yorulmadan kendisine en yakın yerde sağlık hizmeti alabiliyorlar. İkincisi İskenderun’a gitme maliyetinden kurtuldular. Üçüncüsü de İskenderun’un da bir nebze olsa yükünü rahatlattık. Sadece devlet hastanemizi değil, Arsuz genelinde deprem öncesinde 31 aile hekimliği birimi varken şuanda 33, burayı da hizmete aldığımız andan itibaren 37 tane aile hekimliği birimi olacak. Yatırımlar da tamamlandığında 53 tane aile hekimliği birimimiz Arsuz’a hizmet eder pozisyona gelecek” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar ve AKUT Vakfı’nın aile sağlığı merkezinin yapımına destek verenlere plaket takdiminin ardından, ilçe protokolü merkezi gezdi.