KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY HATAY’DA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli programlara katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Valilik Binasında Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret ederek ilimizdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Ersoy, daha sonra kentteki asrın felaketinde hasar gören tarihi yerlerde incelemelerde bulundu.

Antakya Cumhuriyet Meydanında depremde hasar gören Şehir Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da vatandaşlara hizmet vermeye başlayan kütüphaneyi gezdi.

Antakya ilçesi kent merkezinde bulunan ve asrın felaketinde hasar gören Hatay Şehir Müzesi’nin kütüphaneye dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Hatay Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hizmete alınan ve Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi ismi verilen kütüphaneyi ziyaret eden Bakan Ersoy, kitap okuyan çocuklarla sohbet ederek kentteki incelemelerini sürdürdü.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.