PROF. DR. CERECİ MOLDOVA’DA HİPERMODERN STRATEJİLERİ ELEŞTİRDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moldova’nın Komrat şehrinde 6-7 Haziran’da düzenlenen 1st International Friendship Bridge Social Sciences Congress adlı etkinlikte konuşan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci, hipermodern çağın temel medyası olan yüksek iletişim teknolojilerinin, ekonomik ve politik stratejileri de belirlediğini vurguladı.

Moldova, Türkiye, Kanada, Bulgaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sudan, Pakistan, Macaristan, Romanya, Hindistan, Nijerya, Cezayir ve Ukrayna’dan akademisyen ve araştırmacıların katıldığı kongrede yaptığı konuşmada Prof. Dr. Sedat Cereci, dünyadaki ekonomik ve politik stratejilerin, iletişim teknolojileri üzerine kurulduğunu bildirdi. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının sosyal medya kullandığını belirten Prof. Cereci, sosyal medya aracılığıyla insanlar üzerinde güçlü bir egemenlik kurulduğunu vurguladı.

Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Nadire Kantarcıoğlu tarafından düzenlenen etkinliğe, Prof. Cereci’nin son yıllarda yaptığı iletişim ekonomi politiği çalışmaları nedeniyle davet edildiği belirtildi.

Bilgisayarla birlikte yaygınlaşan yüksek iletişim teknolojilerinin aslında etkili bir güç olarak insanları izlemek, denetlemek ve dünyada bir egemenlik kurmak için kullanıldığını belirten Prof. Dr. Sedat Cereci, yüksek iletişim teknolojilerinin aynı zamanda dünyanın ekonomik ve politik stratejilerinin de temelinde bulunduğunu dile getirdi.

Moldova Komrat Devlet Üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi,

Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği (UBS),

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rumeli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUÇAM) ve Balkan Gençliği Stratejik İş Birliği Derneği (BALGENÇ) tarafından Moldova’da düzenlenen 1st International Friendship Bridge Social Sciences Congress adlı etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Prof. Cereci, hipermodern çağdaki stratejilerin tümüyle yüksek iletişim teknolojileri üzerine kurulduğunu vurguladı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.