ANTAKYA’DA SEZAR TARAFINDAN YAPILMIŞ ANTİK TİYATRO VAR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayırsever gönül insanı Dr. Serdal Kanuncu, araştırmasında 1800 yıl önce Orhanlı Mahallesinde tiyatronun Sezar tarafından yaptırılan tiyatro olduğunu ileri sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Dr. Serdal Kanuncu, yetkililerin bölgede kazı yapması halinde tarihi yapının ortaya çıkacağını belirterek, bundan hem Antakya’nın hem halkın kazançlı çıkacağını savundu.

Dr. Serdal Kanuncu, yapmış olduğu araştırma hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:

“Sevgili dostlar sizlerle beni çok heyecanlandıran bir araştırma paylaşmak istiyorum. Antakya yeniden ayağa kalkarken özellikle arkeo turizme ışık tutacak yeni çalışmalara ihtiyaç var. Bunlardan bir tanesi Orhanlı Mahallesi’nde muhtarlık bürosunun da olduğu parkın hemen dibinde bulunan kadim Antakya tiyatrosu yaptığım çalışmalarda İngilizce bir yayına rastladım ve bu yayında Orhanlı Parkı’nın krokisi verilmiş ve bu krokide bundan çok eski, yaklaşık olarak 1800 yıl önce yapılmış bir tiyatro olduğu geçiyor. Bu tiyatronun Sezar tarafından yaptırılıp depremler sonrasında Tiberius tarafından tadilat ettirildiği belirtiliyor. Eğer Kültür ve Turizm Bakanlığı Hatay Büyükşehir Belediyesi bu çalışma ile ilgilenir de oradan gerçekten de kazılar da neticesinde bir antik tiyatro çıkarsa hem kent hem Antakya hem halkımız kazançlı çıkar.”

Araştırmanın önemine dikkat çeken hayırsever gönül insanı Dr. Serdal Kanuncu, heyecan uyandıran araştırmasının takip edilmesi çağrısında bulundu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.