DEPREMZEDELERDEN REZERV ALANA KARŞI EYLEM!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hataylı depremzedeler, evlerinin rezerv alanı ilan edilmesine karşı eylem yaptı. Vatandaşlar, evlerinin sağlam olduğunu ve çıkmayacaklarını belirtti. Birçok depremzede, evlerine yaptıkları masrafları ve yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. CHP Hatay Milletvekilleri de depremzedelere destek verdi.

Evlerinin bulunduğu yerler rezerv alanı ilan edilen Hataylı depremzedeler, bugün eylem yaptı. Bir vatandaş, “Ben şehit babasıyım, evimiz hasarlı değil… Evime 140 bin TL para masraf koydum, boyattım. Yapmayın etmeyin niye söylemediler. Ben bir emekli maaşıyla ne yaparım 10 bin TL ile” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da rezerv alan mağdurlarının yanında yer aldı. Yıldırım Kara yaptığı açıklamada; “Antakya’mıza bağlı Saraykent Mahallesi’nde de rezerv alan sorunuyla karşı karşıyayız. Büyük masraflar ederek evini güçlendiren yurttaşlarımız, hasarsız veya az hasarlı evlerinin, işyerlerinin yıkılmasına itiraz ediyor.

Gidecek yeri olmayan, 15-25 günlük süreler verilerek tahliye işlemine maruz kalan yurttaşlarımıza yapılanlar ne ahlaki ne de vicdanidir.” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.