HATAYLI GERİ DÖNÜŞÜM SANATÇISI ALTINORAK AZERBAYCAN’DA!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde geri dönüşüm sanatıyla uğraşan Mervan Altınorak Bakü’de “Barış İçin Yarat” Temalı 9. Uluslararası Atıktan Sanata Sergisinde 

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, çevre koruma ve sanatı buluşturan özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Anar Elekberov ve Adil Kerimli’nin katılımlarıyla gerçekleşen “Barış İçin Yarat” temalı “9. Uluslararası Atıktan Sanata Sergisi”, sanatseverlerin ilgisini çekti.

Hataylı geri dönüşüm sanatçısı Mervan Altınorak ve kızı Dilara Altınorak’ın da ATHENA adlı eserle katılım sağladığı etkinlikte, 9 ülkeden 18 sanatçının eserleri sergilendi. Sergilenen eserler, Bakü’deki “TULLANTIDAN SANATA MÜZESİ”nde sanatseverlerle buluştu.

Dünya genelinden 46 ülkeden gelen geri dönüşüm sanatçılarının katkılarıyla oluşturulan müzede 100’ün üzerinde eser sergileniyor. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tamiz Shahar OJSC, Bakü’de atık bertaraf hizmeti sunan bir devlet kuruluşu olarak, atık yönetimi alanındaki en son yenilikleri ülkeye getirme amacı güdüyor.

Ayrıca, şirket atık sorununa dikkat çekmek ve çevreyi korumaya teşvik etmek amacıyla bir dizi faaliyet yürütüyor. Bakü’de her yıl gerçekleştirilen “Atıktan Sanata” projesi, Haydar Aliyev Vakfı’nın desteğiyle hayata geçiriliyor. Proje, çevre korumanın önemini vurgulayarak, insanları sorumlu bir yaklaşıma teşvik ediyor. Sergi, Bakü ve çevresinde geniş bir ilgi gördü. Çevre korumanın önemini vurgulayan fuar, her yıl düzenlenerek bu önemli mesajı daha da geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Hollanda, Küba, İngiltere, ABD, Kolombiya, İspanya, Fransa, Almanya, İtalya, Arnavutluk, Belarus, Japonya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Rusya, Benin, Tacikistan, Özbekistan gibi 36 ülkeden 140 sanatçı, Ukrayna, İsrail, Kazakistan, Gürcistan, Polonya, Romanya, Portekiz, Litvanya’nın yanı sıra Azerbaycanlı sanatçılar da 2012-2018 yıllarında düzenlenen 7 sergiye katılarak atıklardan hazırlanan özgün eserlerini sergilediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.