MOLİERE’NİN ESERİ ‘CİMRİ’YE HATAYLILARDAN YOĞUN İLGİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat ve 20 Şubat 2023 depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da sosyal hayatı yeniden canlandırmak ve depremin yarattığı sosyal çöküntüyü bir nebze olsun yok etmek adına Alan Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen ve başarılı oyuncular Ezgihan Uygun, Mehmet Yarcan, Serkan Pınar, Çiğdem İğde, Süleyman Demirkol, Furkan Kocaaslan, Sevgi Yanaray, İpek Atay, Bade Kerik, Savaş Aşık ve Balın Eşki’nin sahne aldığı eser tiyatroseverler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Hatay Sınav Koleji Konferans Salonunda sergilenen ve salon merdivenlerinin bile dolduğu tiyatro gösterisinde izleyenler kahkahalara boğuldu.

İlk defa 1668 yılında sahnelenen ve 5 perdeden oluşan Fransız Komedi yazarı Moliere’nin Eseri Cimri’nin sahnelendiği tiyatro gösterisine büyük ilgi gösteren Hataylılar’ın bir nebze olsa da yüzlerinde gülücükler oluştu.

Sergiledikleri performans ile oyun sonunda ayakta alkışlanan tiyatro oyuncularından oyunun yönetmeni Mehmet Yarcan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında 6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinden sonra Hataylılar’ın böyle yeniden özellikle sanat altında bir arada olmanın çok büyük bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak tiyatroseverleri kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Konuşmasında ayrıca çok zor şartlar altında kendi imkanlarıyla oyuna hazırlandıklarını ve kısıtlı şartlarla gerek kostüm, gerek sahne dekorlarını en güzel şekilde hep birlikte oluşturduklarına değindi. Konuşmasının sonunda çalışmaları için kapılarını Alan Tiyatro Topluluğuna açan Didem Koban Dans ve Sanat Merkezi’ne teşekkür eden oyunun yönetmeni Mehmet Yarcan tiyatro gösterisinin önümüzdeki günlerde Hatay’ın farklı ilçeleri ve Osmaniye’nin Kadirli ilçesi ile Mersin’de tiyatroseverlerin karşısında olacağını ifade etti.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.