YAĞIŞLARIN VERDİĞİ ZARAR AÇIKLANDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valiliği, yağan yoğun yağışlar sonrası açıklama yaptı. Tüm kurumların 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi :

“Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün 24.05.2024 Perşembe günü Turuncu Alarm ile ilimiz genelinde etkili olacak Çok Kuvvetli Yağış uyarısıyla birlikte; ilimiz genelinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız 24.05.2024 ( Perşembe gecesi) tarihinden itibaren 24 saat esaslı olarak sahada çalışmalarına başlamıştır.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre özellikle 5 saatlik zaman diliminde İl Merkezimizde metrekareye düşen yağış miktarı 111,2 kg’dır. Bu miktar, son 5 yılın Mayıs ayı içerisinde ölçülen en yüksek yağış miktarlarındadır. Kuvvetli yağışlarda ilimizde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan 292 araç ve 697 personel 24 saat esaslı olarak sahada görevlendirilmiştir. Ayrıca ilimize çevre illerden destek amacıyla araç ve personel sevki sağlanmıştır.

Çok Kuvvetli Yağışlar Sonucunda;

• İlimiz genelinde toplam 204 ihbar ( 182 su baskını-22 mahsur kalma) alınmış olup ihbarlar ilgili kurumlarla paylaşılarak müdahale edilmesi sağlanmıştır.

• İlimiz genelinde toplam 49 adet Konteynerimiz yağışlardan tahliye edilmeyi gerektirmeyen ölçüde etkilenmiş, 1 Konteynerde yaşayan 5 kişilik bir ailemizin tahliyesi sağlanmıştır.

• Günyazı ve Küçükdalyan mahallesinde yaşanan dere taşmasına DSİ ekiplerimiz tarafından müdahale gerçekleştirilmiştir.

• Bu süreçte, mahsur kalan toplam 75 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi sağlanmıştır.

• Antakya ilçesi Atatürk Caddesi eski Orman İşletme Müdürlüğü ile Köprübaşı Mevkii arasındaki yol, Antakya İlçesi Expo Yolu, Antakya İlçesi Çevre Yolu Toki Alt Geçidi ile Çekmece Köprüsü arasındaki yol, Defne ilçesi Harbiye Caddesi (Sümerler mevkii), Defne İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı Altgeçidi, yollarının trafiğe açılması sağlanmıştır.

• Antakya İlçesi Kavaslı Altgeçidi’nde yağışlar sonucunda biriken sular çekilmiş, yapılan temizlik çalışmaları sonucunda kısa sürede trafiğe açılması sağlanacaktır.”

• Samandağ ilçesi Hıdırbey mahallesinde (Musa Ağacı Mevkii) yoğun yağışlara bağlı olarak su kanalının taşması sonucu bazı iş yerleri zarar görmüştür. Hasar tespit çalışması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hasar Tespit Ekibi yönlendirilmiştir. Ayrıca tıkanan kanalların açılması amacıyla HATSU tarafından çalışma yapılmıştır.

• Dörtyol ilçesi Çay Mahallesi Çay sokak adresindeki (Devlet Hastanesi arkası) yolun bir kısmının aşırı yağışlar nedeniyle Özerli Deresi yatağına doğru kaydığı ihbarı üzerine DSİ ekiplerimizce ıslah ve şev kesit çalışması devam etmektedir.

• Aşırı yağışlardan dolayı geçici olarak trafiğe kapatılan Arsuz- Çevlik arasındaki yolda çökmeler meydana gelmiş olup yol Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak yeniden trafiğe açılmıştır.

• Merkez ilçelerimize bağlı herhangi bir elektrik kesinti bulunmamaktadır.

Yağışın, Antakya ve Defne ilçelerimizde yerel olarak devam etmekte olduğunu, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve Devletimizin tüm kurumlarının 24 saat esaslı olarak sahada görev yaptığını bildirir; yağışlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.