Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Basın Müzesi’ne iletişim fakültesi öğrencileri büyük ilgi gösteriyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Müzesi son olarak Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile yüksek lisans öğrencilerini konuk etti. Okulun 17 öğrencisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Suat Gezgin ve öğretim görevlisi Kenan Kaya ile birlikte 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Müzeyi gezdi.
Ziyaret sırasında öğrencilere TGC BASIN MÜZESİ , gazetecilik ve Türk Basın Tarihi hakkında bilgi verildi. Öğrenciler daha sonra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş öğrencilere Bağımsız Bağlantısız Gazetecilik anlayışı ile görev yapan TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN ödülleri, toplantıları, üyelerine sağladığı destek, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
TGC BASIN MÜZESİ’NİN FAALİYETLERİ
Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi 9 Mayıs 1988’de hizmete açıldı. Müzenin harap haldeki binası Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’de Cemiyet’e tahsis edildi. Bina TGC tarafından 1984-1988 yılları arasında sağlanan bağışlarla restore edildi. Müze sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resmi ve fotoğrafı bulunuyor. Müze hem basın teknolojisi, hem de bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzenin gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphanesi bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı; 35 bin kitap bulunan kütüphaneden yararlanıyor. TGC tarafından Müze’de düzenli olarak Meslekte İz Bırakanlar toplantıları yapılıyor.