YAYLADAĞI’NDA HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yayladağı İlçe Müftülüğüne Bağlı Muradiye ve Darül Eytam Hafız Kur’an Kurslarından mezun olan 26 Hafız Öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi Gerçekleştirildi.

Hafızlık İcazet Programı Reisül Kurra Hacı Hafız Mustafa Demirkan Hocaefendi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme ve kıraat kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin hocanın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

İstiklal Marşımız ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hafız öğrencilerin salavatlar eşliğinde salona gelişiyle duygu dolu anlar yaşandı.

Programda konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu:“Bugün bizler için hakikaten çok özel bir gün. Hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızın bu icazet merasimine tanıklık ediyoruz, sevinçliyiz, mutluyuz. Öncelikle hıfzını tamamlayan, Kur’an-ı Kerim’i ayet ayet, sure sure gönlüne nakşeden bu yavrularımızı hocalarını ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Yavrularımıza destek veren hele Yayladağı Müftülüğümüzü Muradiye Kur’an kursu ile Darul Eytem vakfı Kur’an kursu yönetici ve öğreticilerini tebrik ediyorum. Tüm hayırseverlerimize şükranlarımı iletiyorum Allah onlardan razı olsun”dedi.

Deprem felaketine rağmen çocukların Kur’an yolculuğunun aksatılmadığına vurgu yapan Topçu, “Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum. İnşallah bugün icazet merasimlerini gerçekleştirdiğimiz hafızlarımız bir ömür boyu hafız kalırlar ve Kur’an ın hükmü ile amel ederler. Hafızlarımız yeryüzünün en şerefli insanlarıdır” dedi.

Yoğun ilginin olduğu programa Hatay Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, Darül Eytam Vakfı Başkanı Sedat Çebi, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Yayladağı İlçe Müftüsü Necat Şimşek, İlçe Müftüleri ile hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Reisül Kurra Hacı Hafız Mustafa Demirkan tarafından yapılan duanın ardından hafızlara icazet belgelerinin ve hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.