ENGELLİLER HAFTASI VE ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Mayıs -16 Mayıs Engelliler Haftası ve Anneler Günü dolayısıyla 10 Mayıs 2024 Cuma Günü, Mitolojide Annelik Kavramı ve Şiir Dinletisi etkinliği, İzmir, Atakent, Bostanlı’da Bi’Kahve Bi’Sahne de düzenlendi.

Mitolojide Annelik Kavramı’nı mitoloji yazarı olan Elif Fulya Çırak Yunan ve Türk mitolojisi ekseninde sunumunu yaptı. Mitolojide Kadın ve Anne konulu şiir dinletisinde Moris Karamona ve Sanem Keleşoğlu; Seferihisar, Milas ve Antakya’dan şiirleri buluşturdular.

Sanat ve Edebiyatta, şiirle engel tanımayan bireylerimizden Moris Karamona; “Kadınlar önce insandır sonra bilgedir.” diyerek Antakya’dan Neslihan Seçkin’in Epiphania/Işıma Şiir Kitabı’ndan Hypatia adlı şiiri, Seferihisar’dan Dilek Aksel’in “En Değerlisi” şiirini ve Sanem Keleşoğlu, Muğla Milas’tan Turgay Mutlu’nun “Kadın Çiçektir” adlı şiirlerini Venüs, Artemis, Apollon, Antioch, Zeus, Posedion, Meryem Ana’nın şahıslandırılmış objeleriyle birlikte sundular.

Konuklarına duygusal anlar yaşatırken, kız çocuklarını konu alan şiirle toplumsal mesajlar yansıttılar.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na on kala sunulan bu etkinlikte, gençler için mücadelelerle bir ülke yaratan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kızların okuması için yadsınmaz gayret gösteren Profesör Doktor Türkan Saylan anıldı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.