24. EVVEL TEMMUZ FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, 24’üncü Geleneksel Evvel Temmuz Festivali için çağrıda bulundu.

Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, 24’üncü Evvel Temmuz Festivali’ne ilişkin açıklama yaptı.

23 yıldır kararlılıkla sürdürülen ve artık gelenekselleşen Evvel Temmuz Festivali’nin bu yıl da dolu dolu geçeceğini söyleyen Süzer Terhane “Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği ile Samandağ Kalkındırma Derneği tertip komiteleri olarak her yıl Samandağ Deniz sahilinde organize ettiğimiz festival çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu yıl 24.’sünü organize edeceğimiz festivalde her yıl olduğu gibi dünya, ülke ve ilimiz genelinde yaşanan gelişmeleri; her zaman festivalimize gönüllü olarak katılan yazarlar, gazeteciler, sanatçılar, parti, sendika, sivil toplum temsilcileri ve aktivistlerle birlikte anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Festivalde söyleşiler, atölyeler, skeçler, sportif etkinlikler, konserlerin yanı sıra bölge insanlarının dayanışma kültürünün önemli simgelerinden biri olan geleneksel yemeğimiz Hirisi dağıtımı yapılacaktır. Eski Sümer toplumunda Temmuz tanrısı yeniden doğuşu, dirilişi ve yeni yaşamı temsil ediyordu. Aynı şekilde bugün Temmuz Festivali gerek doğanın gerekse de merkezi ve yerel iktidarların coğrafya ve insan üzerinde yarattığı tahribata karşı hayata tutunmaya ve yaşamı yeniden kurmaya çalışan insanların direncinin ve umudunun simgesi haline gelmiştir. Akdeniz kültür ve Dayanışma Derneği ile Samandağ Kalkındırma Derneği tertip komiteleri olarak; ülkemizin onurlu, ilerici, aydın, gazeteci, sanatçıları, demokratik parti, sendika ve kitle örgütlerini tarih boyunca defalarca yıkılmış ve her zaman ters akan Asi misali inatla yeniden kurulmuş şehrimizin dirilişine ve yeniden doğuşuna tanıklık etmeye ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.