MUHTAR ÖZCAN KAYAR “MEZARLIKLAR PİKNİK ALANI DEĞİLDİR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sarıseki Mahallesi’nde yaşayan 58 yaşındaki Özcan Kayar, 31 Mart yerel seçimlerinde mahallenin yeni muhtarı seçilmiş ve ilk icraat olarak “Cenaze evinde yemek yenilmez, yemek götürülür” diyerek mahallenin dört bir yanını afişlerle donatmıştı.

Kayar’ın mahallesi için ikinci icraatı ise mezarlıkta pikniği yasaklamak oldu.

Muhtar Kayar, mezarlık çevresine “Mezarlar piknik alanı değildir, mezarlara dua okunur, mezarlara saygısı olmayanın hiç kimseye saygısı olmaz” yazılı pankart astı.

“TOPLUMUN REFLEKSİNİ BİRAZ DAHA GENİŞLETMEK İSTEDİM”

Muhtar Özcan Kayar, mezarlıkların içerisinde mangal yapıldığına dikkat çekerek, “Bu durum çok üzücü. Mezarlıkların içerisinde alkol de tüketmişler. Ben mahalle muhtarı olarak pankart hazırlattım. ‘Mezarlar piknik alanı değildir, mezarlarda dua okunur. Mezarlara saygısı olmayanın hiç kimseye saygısı olmaz’ yazılı pankartlar astım. Ben bunu genişletmek istedim. Mezarlarımızın içerisinde alkol tüketimi ve ona bağlı olarak da saygısızca hareketlerden dolayı bu pankartı astım. Bu pankartı asarken toplumun refleksini biraz daha genişletmek istedim” ifadelerini kullandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.