800 ÇİFT, KONTEYNER EVLENDİRME DAİRESİNDE DÜNYA EVİNE GİRDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Antakya ilçesinde 800 afetzede çift, konteynerde hizmetine devam eden evlendirme dairesinde dünya evine girdi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde Hatay’da 25 bin insan vefat etmiş, binlerce bina yerle bir olmuştu. Yaşanan felaket sonrası Hatay’da resmi kurumlar işlevini yapamayacak duruma gelmişti. Damat ve gelinlerin hayatlarını birleştirdiği evlendirme dairesi ise Antakya ilçesi Kışlasaray Mahallesi’nde konteynerde hizmet vermeye başladı. Depremden 3 ay sonra hizmet vermeye başlayan konteyner evlendirme dairesinde ilk nikah başvuruları 6 Mayıs 2023 tarihinde alınmaya başladı. Geride kalan süreçte yaklaşık 800 çift, konteyner evlendirme dairesinde dünya evine girdi.

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE İKİ NİKAH MEMURU HAYATINI KAYBETTİ

Depremde, beraber çalıştığı 2 nikah memuru arkadaşını kaybeden nikah memuru Niyazi Yalçın, “Onlar benim mesai arkadaşlarımdı. Çok üzücü bir durum. Belediye olarak yaklaşık 50 personelimizi kaybettik. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun” dedi.

6 MAYIS’TAN BU YANA YAKLAŞIK 800 ÇİFT DÜNYA EVİNE GİRDİ

Depremden 3 ay sonra konteynerde evlendirme dairesinde hizmete başladıklarını ifade eden Niyazi Yalçın, “6 Şubat depreminden 3 ay sonra ilk nikah başvurularını 6 Mayıs’ta almaya başladık. O tarihten bu yana kadar yaklaşık 800 nikah işlemini gerçekleştirdik. Evli çiftler üzüntülü şekilde bakıyordu. Çünkü kimi ailesini veya kardeşini kaybetmiş insanlardı ama hayatın devam edeceğini ve bir yerden tekrar başlanması gerektiğini düşünerek nikah yaptılar. Evlilikle tekrar bir gün yuva kurmanın ve aile olmanın ne kadar da buruk olsa üzüntülü bir şekilde başvurular yapmaya başladılar” şeklinde konuştu.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.