VALİ MASATLI “ŞEHRİMİZ BU MÜBAREK GECENİN ŞAHİTLİĞİNDE TEKRAR YÜKSELECEKTİR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay halkının Mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayarak, bu geceyi kendimize milat kılalım dedi. Vali Masatlı, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi :

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken; Ramazan-ı Şerif’in bizleri kuşatan manevi atmosferinin ruhî hazzını da derinden hissediyoruz. 

Allah’ın bin aydan daha hayırlı olarak bildirdiği, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı; affın ve merhametin zuhur ettiği, dua ve tövbenin kabul olduğu, gönüllerin arınma fırsatı bulduğu ve Ramazan Ayı’nın son günlerindeki kutlu bir zaman dilimi olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın ve bu geceyi idrak etmenin şükrü, sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Allah Resûlü Peygamber Efendimiz(s.a.v): “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya edenin geçmiş günahları affedilir.” buyuruyor. Öyleyse bu geceyi kendimize milat kılalım. Bu geceyi anlamlı kılan Kur’an-ı Kerim’in rahmet yüklü mesajlarını gönlümüze, zihnimize ve hayatımıza rehber edinelim.

Kadir Gecesi’nin bizlere bahşettiği manevî istikamet doğrultusunda hayatımızı, daha bilinçli, insan ve hizmet odaklı yaşamaya devam edelim. Bu geceyi, sadece bir an olarak değil, hayatımızın her anına sirayet eden sürekli bir bilinç hâline dönüştürelim.

Her zaman olduğu gibi bu gecede de Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan gerek Müslüman kardeşlerimizin gerekse insanlığın mazlum toplumlarının dualarımızı kuşandığımız benliğimizle yanında olalım.

Bu mübarek gecede, Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilerken, aynı zamanda birbirimize karşı da merhameti ve hoşgörüyü esirgemeyerek aramızdaki kardeşlik bağını daha da sağlamlaştıralım. Ancak bu şekilde gönüllerimizi tam manasıyla temizleyebilir, aydınlık yarınlarımızı Allah’ın inayetiyle inşa edebiliriz.

Unutulmamalıdır ki “İnsan için sadece çalıştığının karşılığı vardır.” Devlet ve Milletçe el ele vererek yaşadığımız bu zorlu süreçten en kısa zamanda güzel günlere kavuşmamız için Kadim Şehrimizin yeniden ihya ve inşası için hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu mübarek vakitlerin feyz ve bereketiyle daha da güçlenerek sosyal hayatımızın tüm alanlarında eş zamanlı olarak gerekli adımları atmaktayız.

Şehrimizin, bu mübarek gecenin şahitliğinde yeniden yükseleceğine ve tüm dünyaya umudun, dayanışmanın, kardeşliğin tekrar simgesi olacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve İslâm Âlemi’nin Mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.