CHP, İSKENDERUN’DA DA SEÇİMLERE İTİRAZ ETTİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ardından bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İskenderun Belediyesi için de itirazda bulundu. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, itiraz başvurusunun ardından yaptığı açıklamada demokrasiden yana olduklarını belirtirken, birçok sandıkta usulsüzlük olduğunu tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.

Duduoğlu, itirazlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Yaptığımız başvurularda tüm oyların tekrar sayılmasını veya belirttiğimiz geçersiz oyların, 5 bin 172 civarında geçersiz oy var, onların tekrar incelenmesini istedik. Sandık başkanlarının büyük kısmının çok tecrübesiz olduğunu ve büyük hatalar yapıldığını, zarf sayılarının, seçmen sayılarının kullanılan oyların birbirini tutmadığını, bazı oylarımızın bazı sandıklarda kaydırıldığını ve silindiğini gördük. Bunların bir kısmını düzelttiler ama düzeltilmeyenler olma ihtimali de yüksekti. Bunların hepsini tespit etmemiz zordu. Bunlar için de başvurularımızı yaptık. Buna dair itiraz dilekçelerimizi il ve ilçe seçim kurullarına verdik. Tüm oylarınızın takipçisiyiz. Biz demokrasiden yanayız. İskenderun halkının ve seçmeninin iradesinin sandığa tam olarak yansıması taraftarıyız. Bu yüzden hiç merak etmeyin. Biz oyumuzu ve sizlerin iradesini takip ediyoruz” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre İskenderun Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li adayı Mehmet Dönmez 51 bin 77 oyla kazanmış, CHP adayı Mehmet Duduoğlu ise 50 bin oyda kalmıştı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.