ÖNCELİĞİMİZ, ANTAKYA’NIN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Antakya’nın depremlerde en çok yıkım yaşadığına dikkat çekerek, şehrin yeniden ayağa kaldırılmasının öncelikleri olduğunu belirtti. Öntürk, projelerini anlattığı toplantıda, şeffaf, iş bilen ve çalışkan kadroların beklendiğini vurguladı. Ayrıca, depremden etkilenen kentin yeniden inşası sürecinde devletin ilgili kurumlarıyla işbirliği yapacaklarını ve şehrin toplumsal, tarihi ve kültürel hafızasının gözetileceğini söyledi. Öntürk, ayrıca şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve dönüşüme muhtaç yapıları dönüştürmek için projelerinin olduğunu ifade etti.

AK Parti adayı Öntürk, Hatay Merkez Salonu’nda düzenlenen “Hatay’da Yüzler Gülsün Diye” başlıklı toplantıda projelerini anlattı.

Şehrin yeniden ayağa kaldırılmasının adımlarını planladıklarını dile getiren Öntürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrin toplumsal, tarihi ve kültürel hafızasının yok sayılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimizin altını çiziyorum. Tüm hemşerilerimizin can ve mal emniyeti ile mülkiyet hakkının gözetildiği bir süreci işleteceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Gerçekliğin dışına çıkarak yapamayacağımız işlerin vaatlerini vermeyiz, veremeyiz. Tutamayacağımız sözleri sarf etmeyiz, edemeyiz. Bu minvalde en çok yıkımı ve kaybı yaşadığımız Antakya’mızın yeniden ayağa kaldırılması birinci önceliğimizdir.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.