ANKETLER, ‘KAZANACAKSAN, SAVAŞ’LA KAZANACAKSIN’ DİYOR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da Lütfü Savaş’la devam kararı almasına ilişkin sorulara “Anketler Hatay’da bir ‘Hatay ittifakına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. AKP ile aramızda üç-dört puan bir fark var. Bazen ileride bazen geride ölçülüyor. Bunun nedeni de Hatay’da duygular çok yüksek. AKP ile CHP arasındaki yarışta TİP, DEM Parti ve diğer sol partiler taraf seçerse seçimi kazanıyoruz” yanıtını verdi.

Anketlere göre Savaş’ın AKP ve MHP seçmeninden de oy aldığını belirten Özel, “Orada AKP’nin karşısında en güçlü seçenek olarak bir başka alternatif yok” dedi. Hatay’da “kent uzlaşısı” temasları yaptıklarını belirten Özgür Özel “Birkaç adım ve süreç içerisinde semerelerini alacağız” dedi.

Özel, Lütfü Savaş’la ilgili “Kazanırsa seçimden sonra CHP’den istifa eder mi?” sorusuna da şöyle cevap verdi:

“Kazanırsa siyasi başarı elde etmiş olacak, kaybederse anlaşılır bir sonuçtu ama şu anda kazanmaya yakın bir noktaya geldik. Ben 1 Nisan günü Hatay’ı AKP’ye emanet edeceğime Lütfü Bey’e emanet etmeyi tercih ederim.”

Lütfü Savaş’ın adaylık sürecinde yıprandığına ilişkin yapılan yorumlarla ilgili de konuşan Özel, “Anketler ‘Kazanacaksan Savaş’la kazanacaksın’ diyor. Savaş, tepki gösteren seçmenin gönlünü alırsa anketler kazandığını gösteriyor” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.