HİZMET ENGELLEMELERİNE RAĞMEN HATSU, TÜRKİYE’DE İLK İKİDE

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yaşanan deprem felaketine rağmen Türkiye’nin en ucuz suyunu vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor.

30 büyükşehir arasında, suyu en ucuza veren ikinci şehir olan Hatay’da HATSU’nun, giderlerinin artmasına ve gelirlerinin düşmesine rağmen altyapı çalışmalarına ara vermeden devam etmesi takdirle karşılanıyor.

Depremin yıkıcı etkisinin yanısıra yıkım ekiplerinin yaptığı çalışmalar sırasında da hasar gören yerleri zaman kaybetmeden onaran ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7/24 mesai anlayışıyla sahada olan HATSU ekipleri, bir yandan iş makinelerinin altyapıya verdiği hasarı giderirken, diğer yandan birçok ilçede su kuyuları açıp, altyapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Ekipler Defne Dursunlu’da su iletimi, Erzin’de içme suyu hattı, Samandağ Mağaracık’ta arıza müdahalesi ve içme suyu inşaatında çalışmalarını tamamladı.

HATSU’dan yapılan açıklamada; “Deprem sonrasında Reyhanlı ilçesinin nüfusu 4,5 kat arttı. Buna ek olarak sığınmacı nüfusu da artış gören ilçelerden bir tanesi. Normal olarak içme suyu ihtiyacı da arttı. Reyhanlı’da 10 yeni içme suyu kuyusu açtık. Tüm yıkıma rağmen Türkiye’nin en ucuz suyunu veren belediyelerinden biriyiz. Hizmet yapmamız bilinçli bir şekilde engellenmek istenmesine rağmen, bizler Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘Hatay ayağa kalkana kadar hiç bir bahaneye sığınmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz’ sözlerini esas alarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 15 ilçemize eşit hizmet götürmeye devam edeceğiz” denildi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.