DEPREMDE KAYBOLANLAR 2 HAFTA SONRA ÖLMÜŞ SAYILACAK!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Türkiye’nin unutamayacağı en acı tarih 6 Şubat.. Kahramanmaraş merkezli iki deprem birçok şehrimizi darmadağın etti ve binlerce vatandaşımızı kaybettik.

Deprem gündemi hafiflemiş olsa da acılar hafiflemiyor.

Hala yakınlarından bir haber alamayan ve akıbetini bilmeyen insanlar var. 6 Şubat depremlerinden sonra bulunamayan kişilerin, 2 hafta sonra ölmüş kabul edileceği haberi herkesi derinden sarstı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, iddialara dair “6 Şubat depremi sonrası 1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekraren ilan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak acılı ailelerden İlknur Karaca, kızkardeşi Merve Ateş’in enkazdan sağ olarak çıkarıldığını, İskenderun SSK Hastanesi Acil Servisine götürdüklerini, yapılan ilk müdahalenin ardından Mersin’e sevkedildiğini ve o günden bu güne 81 İlde hiç bir şekilde izine rastlanmadığını belirtti.

 

Karaca; “Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Sağ bir insan Türkiye Cumhuriyeti’nde nasıl yok olur? Ben bunun cevabını istiyorum. Bu kadar kayıplarımız iki hafta sonra gaiplik alacaklar. Ama bu kayıpların bir mezar taşı yok. Bu insanlar nasıl yok sayılabilecekler? Kardeşimi götüren ve refakatçi kabul etmeyen 112 Acil Servis ekipleri “Bize güvenmiyor musunuz” demişlerdi. Demek ki güvenmemek gerekiyormuş. Ben kardeşimin nasıl kaybolduğunun cevabını istiyorum” dedi.

Rönesans Rezidans’ta kaybolan 54 kişinin, İlke Sitesi’nde ise aralarında çocukların da olduğu 27 kişinin kayıp olduğu bilgisi paylaşılmış ve hala bulunamadığı belirtilmişti.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.