UZAYA ÇIKTIK AMA DEPREM BÖLGESİNDE İNTERNET YOK!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin vurduğu Hatay’da altyapı sorunları nedeniyle evde internet kullanamayan vatandaşlar, bölgede sinyal alabilecek baz istasyonu da bulunmayınca haberleşme konusunda ve internette ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı.

Uzaya Astronot göndermekle gururlandığımız şu günlerde hala iletişim altyapısıyla ilgili sorunların giderilmemesi yaşanılan tezatlığın göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

6 Şubat depremleri sonrası Hatay’da internet alt yapısı büyük oranda zarar görmüştü. Antakya ilçe merkezine 20 kilometre mesafede bulunan yaklaşık bin 500 nüfuslu Yaylacık Mahallesi’nin internet altyapısı da depremden olumsuz etkilendi. Mahallede yaşayan vatandaşlar, bölgede sinyal alabilecek baz istasyonu da bulunmayınca cep telefonu ve internet üzerinden iletişim kurmakta güçlük çekmeye başladılar. Dünyanın 5G’ye geçtiği bu günlerde telefonla haberleşme ve görüntülü konuşmaya hasret kalan vatandaşlar, bölgeye baz istasyonu kurulmasını istiyorlar.

Asrın felaketi sonrası evde internet kullanamadıklarını ifade eden bir vatandaş mahallenin yüksek noktalarında kısmi olarak şebekenin geldiğini belirterek, “Yıl 2024, şu anda bizim köyümüzde şebeke yok. Depremden sonra altyapı çöktüğünden dolayı evde şu anda internet kullanamıyoruz. Baz istasyonu olmadığından dolayı da haberleşemiyoruz. Köyde telefon belirli noktalarda çekiyor. Bizler telefonla görüşmek için en az 700 metre veya 1 kilometre yükseğe çıkıp öyle konuşmamız lazım. Köyün orta alanında caminin olduğu bölümde hat çekiyor, onun haricinde köyün birçok yerinde hat yok. Burada ambulansı arayabileceğimiz nokta bize en az 1 kilometre” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.