HATAY MUTFAĞI ANKARALILARI MEST ETTİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok zararı gören Hatay, düzenlenen tanıtım günleri ile ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Ankara’da ‘Hatay Tanıtım Günleri’ düzenlenirken, etkinlikte tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmalarında renkli anlar yaşandı.

ANKARA’DA HATAY RÜZGARI

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Altınpark’ta gerçekleştirilen Hatay Tanıtım Günlerinde ziyaretçiler, tezgahlardaki Hatay’ın yerel ürünlerinin tadına tek tek baktı. Etkinlikte düzenlenen tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmalarında ise renkli anlar yaşandı. Dayanışma günlerine gelen vatandaşlar, stantlara yoğun ilgi gösterdi. Hatay Tanıtım Günleri, 27 Ocak Pazar günü sona erecek.

ANTAKYA MUTFAĞINA ANKARALILARDAN YOĞUN İLGİ

Etkinlikte tepsi kebabı ve künefe yeme yarışmalarında renkli anlar yaşandı. Kağıt kebabı ustası Mithat Öztürk, “Antakya’nın mutfağını Ankara’ya tanıtmak için geldik. Kağıt kebabının özelliği dana eti ile yapılması. Kesinlikle makina görmemesi lazım. Bunun içinde maydanoz, kırmızı biber ve sarımsak var.’ Hazırladığımız harcı kağıtların üzerine açtıktan sonra fırında pişiriyoruz. Tırnaklı pideler ile servis ediyoruz. Tepsi kebabının kağıt kebabından farkı etin yağının ve suyunun içinde kalması. Tepsi kebabı salça sosuyla aynı dana etinden yapılır ve satırla çekilir. Etlerimizi Ankara halkına tanıtmak için Antakya’dan getirdik. En çok kağıt kebabı tercih edilir, tepsi kebabından biraz daha hafif olduğu için. Ama Antakya’da da en çok tepsi kebabı tercih edilir. Porsiyonlar 300 lira, içerisinde 250 gram et var” ifadelerine yer verdi.

Çeyrek altın ödüllü tepsi kebabını en hızlı bitirme yarışmasını kazanan Onur Tansal, “Tepsi kebabı biz Antakyalılara göre az acılıydı. Güzel ve lezzetliydi. Herkesi Hatay Günleri’ne bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.