6 ŞUBAT PLATFORMU’NDAN ‘BÜYÜK HATAY BULUŞMASI’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin birinci yılına yaklaşırken 50’ye yakın dernek ve platform ‘6 Şubat Platformu’ çatısı altında bir araya geliyor.

Maraş merkezli depremlerin üzerinden neredeyse 1 sene geçti. Afetin vurduğu kentlerdeki sorunlar hala ilk günkü gibi devam ediyor. Depremle yerle bir olan Hatay’daki demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler; 6 Şubat Platformu çatısı altında bir araya geliyor. Depremin birinci yılında, “Büyüt Hatay Buluşması” düzenleyeceğini bildiren platformdan yapılan açıklamada “Felaketi yaşadığımız gün ve saatte, 4.17’de, Köprübaşı’nda sevdiklerimizi anmak, 15.00’te ise Maksim Alanı’nda toplanıp kentimizin kalbine yürüyerek memleketimizin sesini birlikte yükselteceğimiz anma ve yürüyüşe bütün Hatay halkını bekliyoruz” denildi.

Kentte yaşanan sorunları dile getirmek ve yaşamını kaybeden vatandaşların hatıralarına sahip çıkmak için kurulan platform, depremin 1. yılında “Büyük Hatay Buluşması” yapacağını duyurarak;

“Maraş merkezli depremlerin üzerinden neredeyse 1 sene geçti. Afetin vurduğu kentlerdeki sorunlar hala ilk günkü gibi devam ediyor. Felaketi yaşadığımız gün ve saatte, 4.17’de, Köprübaşı’nda sevdiklerimizi anmak, 15.00’te ise Maksim Alanı’nda toplanıp kentimizin kalbine yürüyerek memleketimizin sesini birlikte yükselteceğimiz anma ve yürüyüşe bütün Hatay halkını bekliyoruz” dediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.