DEPREMZEDELER ŞİMDİ DE “AFAD”ZEDE OLDULAR!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşanan olayda, AFAD’ın barınma sorununu çözeceği yerde insanları mağdur ettiği ortaya çıktı.

Antakya ilçesinde pazarcı esnafı olarak çalışan Turgay Şahıyoğlu adlı depremzede başından geçenleri şöyle anlattı : “Biliyorsunuz büyük bir afet yaşadık. Depremden sonra barınacak yerimiz kalmadığı için Bursa’ya gittik. Belli bir süre geçtikten sonra artık memleketimize dönelim dedik ve AFAD’a konteyner müracaatında bulunduk. Bir süre beklememiz gerektiğini söylediler. Çekmece Mahallesi’nde bir hayırsever arsasında bize geçici olarak yer verdi. Ailemizle birlikte kendimizi toparlayana kadar burada yaşayabileceğimizi söyledi. Allah ondan razı olsun. Bu arada bizler nasıl toparlananiliriz diye düşünürken, oradaki 7-8 aile ile birlikte dayanışma içerisine girerek görmüş olduğunuz prefabrik evi yapmaya başladık. Çünkü işçiye verecek paramız yoktu. Komşularımızın kimi elektrik işlerini yaptı, kimi sıva işlerini. Tamamen kendi iş gücümüzle yapmaya çalıştık.

SABAH SAAT 05:00’TE POLİS EKİPLERİ BİZLERİ KALDIĞIMIZ YERDEN ÇIKARDI

14 Ekim sabah saat 05:00 sıralarında polis ekipleri kaldığımız yere gelerek burayı boşaltmamız gerektiğini söylediler. Biz de kimsenin bize haber vermediğini söyledik. Memur arkadaşlar Valiliğin emri olduğunu söyleyince biz de saygı duyduk. Yetkililer ise, yapmaya başladığımız evimizin hasarsız bir şekilde kendileri tarafından taşınacağını, 3 gün içerisinde yapılıp bize teslim edileceğini söylediler.

SAYIN VALİMİZ 3 GÜN İÇERİSİNDE EVİMİZİN YAPILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Orada bulunan bir yetkili, sayın Valimizi arayarak konuyla ilgili bilgi verdi. Sayın Valimiz de sağolsun orada bulunan yetkililere, vatandaşları mağdur etmeden 3 gün içerisinde yapılıp bizlere teslim etmeleri talimatını verdi. O gün bu gündür evlerimiz hala yapılmadı. 6-7 defa AFAD’a giderek durumu izah ettim. Bana verilen cevap ise “Orası daha bitmedi mi? Biz bitti diye biliyoruz” dediler ve yapılması için bir ekip gönderdiler. Gelen ekip bize buranın maliyetinin çok yüksek olduğunu söyleyerek yapmadılar. Bu olay üzerine bir kez daha AFAD’a gittim ve bari evime verdiğiniz hasarı giderin, gerisini kendi imkanlarımla ben yapacağım dedim. Bana verilen cevap ise “Bu bizi aşar” oldu. Prefabrik evimin alt ayaklarını kestiler ve taşların üzerine oturttular. Evimin tabanı bu yüzden çöktü. Vinç kaldırdığında da tavana hasar verdiler. Mermerlerin bir kısmını kırdılar. Yağmur dolayısıyla evimin çatısına branda açmak zorunda kaldım. Mağduriyetimi de gidermediler. Sayın Valimizden bu konuyla ilgili yardım istiyorum” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.