ADANA PROTESTAN BAPTİST KİLİSESİ DERNEĞİ’NDEN HATAY’A 1000 ADET GIDA KOLİSİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, yardımseverlerin depremzedeler için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Vaftiz Kiliseleri Vakfı Adana Protestan Baptist Kilisesi Derneği temsilcileri Meryem Çakmak ve Şahin Çakmak çifti, depremin ilk günlerinden itibaren ihtiyaç sahiplerinin yanında olup temin ettikleri yardımları depremzedelere ulaştırıyorlar. Son olarak 1000 adet gıda kolisi hazırlayarak Hatay’ın yolunu tutan çift, ilk günlerden bu güne kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve hep birlikte el ele vererek bu şehrin tekrar ayağa kalkacağı inancını taşıdıklarını ifade ederek;“Kilisemiz adeta yardım merkezine dönüştü. Yaşanan acıyı hep birlikte paylaşarak güçlü bir şekilde dayanışma içerisinde olup azaltacağız. Burada çok güzel dostluklar edindik.

İNSANA SARILMAK, ACIYA KARŞI DİRENÇLERİNİ KUVVETLENDİRİR

Her geldiğimizde farklı insanlarla tanıştık, onların yaşadıklarına tanıklık ettik. Çok farklı hayat hikayeleriyle karşılaştık. Bunlar bizi derinden etkiledi. Adana Protestan Baptist Kilisesi Derneği olarak depremin ilk günlerinden bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de 1000 adet gıda kolisi hazırlayarak Hatay’a geldik. Buradaki insanlarla gönül bağı kurmak çok önemli. İnsanlara sarılmanın, onların acıya karşı dirençlerini kuvvetlendirir düşüncesiyle insanlara sarılıyoruz. Bizlerle ilk günden bu yana iletişim halinde olan ve ihtiyaç listesini ulaştıran Mustafa Karaca ile de irtibatımızı hiç koparmadık. Ona da teşekkür ediyoruz. Bu arada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Gün bir olma günü” dediler.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.