KARA’DAN HATAY VALİLİĞİNE “DEVLET KURUMLARI SİYASİ PARTİLER ARASINDA TARAF TUTAMAZLAR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından siyasi parti propagandası yapmasını eleştirdi. Yıldırım Kara, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi :

“Devlet kurumları, siyasi partiler arasında taraf tutamazlar; kamu hizmetinin herkese eşit yakınlıkta olması ilkesinin dışına çıkamazlar.

Bir siyasi partinin yerel seçim kampanyasının, valilik hesabı üzerinden yürütülmesi bu ilkenin açıkça yok sayılmasından başka bir şey değildir. Kamu kaynaklarının, siyasi partiler arasında ayrımcılık yaratacak biçimde kullanılması kabul edilemez.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi adına, 2019 yerel seçimleri öncesinde, Hatay’da bir konuşma yapmıştı. Videodaki cümleler, bu konuşmaya ait.

Konuşmasında “Biz Hatay’ı severiz, Hatay da bizi sever. Biz Hatay’ı anlarız, Hataylı da bizi anlar” demişti. Şehrimizin feraset ve sabır sahibi olduğunu dile getirmiş, Hatay’ın yollarını seçimden seçime hatırlayanlardan olmadıklarını iddia etmişti.

Sormak istiyoruz: Hatay’a olan sevginizi, onun hiçbir sorununu çözmeyerek mi gösteriyorsunuz? Yatırımlardan söz ediyorsunuz: Yatırım yapılıp yapılmadığını görmek için neden çadır kentleri ziyaret etmiyorsunuz?

Hataylıları anlamaktan söz ediyorsunuz. Yağmura karşı hiçbir koruma sağlamayan çadırlarda yaşayan, konteyner sahibi olmak ve kira yardımı almak arasında seçim yapmaya zorlanan, kayıplarını bulamayan, zehir soluyan Hataylıları anlasaydınız, bu sorunları çözmek için gerekli adımları atmış olurdunuz.

Hatay’ı bırakın seçimden seçime hatırlamayı, aylar geçtikçe unuttuğunuz açıktır. Unuttuğunuz için hafriyat kamyonlarının yol açtığı sorunları da rezerv alan açıklamalarının yol açtığı endişeleri de bilmiyorsunuz.

Şehrimizin hamasi nutuklara değil, sahici yardımlara ihtiyacı var. Burada yaşananları görmeden, tecrübe etmeden söylenecek her söz, havada kalmaya mahkumdur.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.