MKÜ’DE GÖREVLİ BİLİM ADAMI, KANSER HÜCRELERİNİ YOK ETMEYİ BAŞARDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde görev yapan bilim adamı Prof. Dr. Nizami Duran ‘Akciğer, Meme ve Melanoma Kanserleri Kemoterapisinde Düşük Toksisite, Yüksek Etkinlik Hedefli Yeni Yaklaşımlar’ isimli çalışmasıyla sağlıklı hücrelerde toksik etki oluşturmadan kanser hücrelerini yok etmeyi başardı.

Projenin patentini alan ve bu başarısı ile ödül alan Prof. Dr. Nizami Duran ‘Akciğer, Meme ve Melanoma Kanserleri Kemoterapisinde Düşük Toksisite, Yüksek Etkinlik Hedefli Yeni Yaklaşımlar’ isimli çalışmasıyla sağlıklı hücrelerde toksik etki oluşturmadan kanser hücrelerini yok etmeyi başardı.

Duran, projenin hayvanlar üzerinde test edildiğini dile getirerek “Solid tümörlere karşı yeni tedavi yöntemlerini içeren çalışmamız, 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda madalyaya layık görüldü. Bu çalışma kanser tedavisinde selektif etkinin hedeflendiği bir çalışmadır. Çalışmamızda, sağlıklı hücreler üzerinde toksik etki oluşturmadan sadece kanser hücrelerini yok edilmesi amaçlandı. Hayvanlarda deneysel olarak oluşturduğumuz tümörlerin bu yolla yok edildiğini tespit ettik. Elde ettiğimiz sonuçları patentini aldığımız bu çalışmanın, 27 Nisan-01 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ‘8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF23)’da uluslararası jüri tarafından en iyi patentler arasında gösterilerek ödüle layık görülmesi üniversitemiz ve ülkemiz adına bizi gururlandırdı” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.