YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN MKÜ AKADEMİSYENLERİNE TEŞEKKÜR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen Akademik Yükselme Töreni’ne katıldı. Özvar, Burada yaptığı konuşmada; 6 Şubat depremlerinden en fazla Hatay’ın etkilendiğini dile getirdi.

Deprem bölgelerinde bulunan üniversitelerin de depremden ciddi şekilde etkilendiğini belirten Özvar, bu süreçte tüm imkanlarıyla onların yanlarında olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Özvar, depremden sonra da üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmesini önemsediklerini, bu konuda da gerekli desteği sağladıklarını belirtti.

Büyük zorluklara ve acılara rağmen üniversiteye sahip çıkan akademisyenlere teşekkür eden Özvar, “Her bir hocamızı tebrik ediyorum. Bu hakikaten bizler açısından da önemli bir motivasyon kaynağı. Hocalarımızın başka yerlere göç etmeden üniversiteye sahip çıkmaları, eğitim-öğretim konusunda ısrar etmeleri, bilimsel çalışmalarını yapmak için gayret sarf etmeleri bu ülkenin canlılığının temel göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Bilimsel üretkenliğe büyük önem verdiklerini vurgulayan Özvar, şöyle devam etti:

“Özellikle etki değeri yüksek ve nitelikli yayın sayısının artmasını, kalite odaklı, yükseköğretim anlayışımızı desteklenmesi bakımından teşvik ediyoruz. Bu tür yayınların artmasıyla birlikte üniversitelerimizin uluslararası yönünün ve saygınlığının daha da artacağına inanıyoruz. Makale yayınlarının yanında yürütülen projeleri ve alınan patentleri de son derece kıymetli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Bunlar sayesinde teknolojik gelişme sağlanması, katma değeri yüksek ürünler üretilmesi ve etki değeri yüksek yayınlar yapılabilmesi ancak mümkün olabilmektedir.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.