KORKULAN OLDU.. BAZI OKULLARDA UYUZ VAKASI GÖRÜLDÜ!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem bölgesi Hatay’da hijyen ve temiz suya erişim sorunu okullarda devam ederken Antakya ilçesine bağlı Ovakent’te onlarca öğrencide uyuz vakasına rastlanması salgın kaygılarını artırdı.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) 23 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada “Sadece bugün Antakya ilçesine bağlı Ovakent ortaokulunda onlarca öğrencide uyuz vakası tespit edilmiştir” dedi, Hatay Valiliği ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine okullarda salgın hastalıkların artmaması için önlem alma çağrısında bulundu.

TÖBSEN Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer tarafından yapılan yazılı açıklamada “Okullarda hijyen sorunu giderilmezse salgın hastalıklar artacaktır. Ovakent’teki okullarda uyuz vakası görülmüştür” denildi.

Hatay’da okullarda sabun gibi hijyen maddelerinin olmadığını, tuvaletlerin, sınıfların temiz olmadığını, temiz suya erişimin sağlanamadığını defalarca dile getirdiklerini açıklayan sendika, tüm uyarılarına karşın sorunun çözülmediğini ifade etti.

‘BULAŞICI HASTALIKLARLA KARŞI KARŞKYAYIZ’

“Sadece bugün Antakya ilçesine bağlı Ovakent ortaokulunda onlarca öğrencide uyuz vakası tespit edilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konteyner kentlerden okullara veya okullardan konteyner kentlere doğru yatay geçirgenlik ile baş gösteren bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıyayız. Çadırkentlerde, konteyner kentlerde ve okullarda su yok, çoğu zaman kesiliyor. Şebeke sularının kaynağı belirsiz.”

Depremzedelerin konteyner kentlerde kalabalık ve yakın temas içinde yaşadığına dikkat çeken TÖBSEN barınma alanlarında güvenli içme suyu, tuvalet ve hijyen imkanlarının halen tam olarak sağlanamadığını, bu durumun toplum sağlığı bakımından sorunlar yarattığını vurguladı.

Enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan tozun da solunum yolu hastalıkları için ayrıca bir risk oluşturmaya devam ettiği belirtilen açıklamada Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine seslenilerek bölgede okulların hijyen ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.