“YÜZBİNLERCE HATAYLIYI GERİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl Gaziantep’te düzenlenen #HorasisGlobal toplantısına katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılması gerekenler konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Açılış konuşmasını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimek’in yaptığı toplantıya; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilim insanları ve iş dünyasından bir çok kişi katıldı.

Başkan Savaş toplantının konusuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, deprem nedeniyle şehri terketmek zorunda kalan Hataylıları geri getirmeye çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti : “#HorasisGlobal’in “Şehirleri Canlandırmak ve Yeniden İnşa Etmek İçin İşbirliği Yapmak” konulu panelde 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimizde yapılması gerekenler konusundaki görüşlerimizi paylaştık.

Biz, depremden sonra şehrimizi terk etmek zorunda kalan yüzbinlerce hemşehrimizi geri getirmeye çalışıyoruz.

Bu da yeniden dirençli barınma ve ticaret imkanlarının sağlanması ile oluşur. İş birliği yaptığımız kurumlar, üniversiteler ve önemli sivil platformlar bulunuyor. İnanıyorum ki sorunlarımıza karşı tam bir adanmışlık ile katılımcı ve işbirliği içinde çözümler bulacağız.

Bu yılki küresel toplantıyı büyük afet yaşayan ülkemizde düzenleyen HORASİS Başkanı Sn. Frank Jürgen Richter ve ev sahibi Sn. Fatma Şahin’e teşekkür ederim.” dedi.

 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.