ÖRNEKEVLER YAŞAM KÖYÜ’NÜN AÇILIŞI YAPILDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 ili yıkan büyük depremde en fazla hasarın olduğu Hatay’da yeni evler, yeni projeler hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Örnek Evler Projesi ile Antakya Kuzeytepe’de kurulan 100 adet Tiny House Örnekevler Yaşam Köyü’nün açılışı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından yapıldı.

Savaş, ev sahiplerine anahtarlarını teslim ederken yaptığı açıklamada; “İki genç mimarın Ayşe Zülal Çakıcı ve Hamide Göksan “Biz Hatay için ne yapabiliriz?” diyerek aylarca çalıştıkları Örnekevler Projesi tamamlandı.

Kuzeytepe Mahalle’mizde 66 dönümlük arazi üzerinde 100 adet tiny house’dan oluşan; alt ve üst yapısını bizim yaptığımız, tarım ve hayvancılık alanları, yağmur suyu toplama sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri ve sosyal tesisleri ile yeni nesil bir kırsal yaşam alanı projesi olan Örnek Evler Yaşam Köyü’nün açılışını gerçekleştirerek ev sahiplerine anahtar teslimini yaptık.

Projenin mimarları ve yapım aşamasında canla başla çalışan sevgili Ayşe Zülal Çakıcı ve Hamide Göksan başta olmak üzere projeye destek olan herkese hemşehrilerim adına teşekkür ederim” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.