HOLLANDA’DAN ‘HATAY İÇİN ORTAK KONSORSİYUM’ KARARI ÇIKTI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, Hatay’ın yeniden yapılanması için Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Bu ziyaret çerçevesinde, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bankası, Hollanda Belediyeler Birliği, Amsterdam Belediyesi, Delft Üniversitesi ve Hollandalı akademisyenler, kent plancıları, finans uzmanları ve işverenler bir araya gelerek Hatay için ortak bir konsorsiyum oluşturulması kararlaştırıldı.

Ayrıca, 6 Şubat depremlerinden hemen sonra Amsterdam Belediye Başkan Vekili Touria Meliani ve ekibi ile bir araya gelen Savaş, önümüzdeki dönem için yapılacak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Hollanda ziyareti hakkında konuşan Başkan Savaş “Hatay’ın yeniden yapılanma sürecinde çeşitli projeleri değerlendirmek üzere bulunduğumuz Hollanda’da, Lahey Büyükelçimiz Sayın Selçuk Ünal’ı ziyaret ettik.

Deprem sonrası acil kurtarma, yardımların ulaşması gibi konularda bölgemiz için büyük emek veren Sayın Büyükelçimize ve Sayın Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy’a ilgi ve destekleri için teşekkürlerimi sunarım.

Deprem yaşamış tüm bölgelerde daha güvenli, dirençli, yaşanabilir çevre ve kırsal-kentsel yerleşimler oluşturmak için Ankara’da konusunda uzman bilim insanlarımızın katılımıyla “Hatay Planlama Forumu-Kritik Altyapı Çalışması”nı gerçekleştirdik.

Şehrimizde insanlarımızın yaşamaktan mutlu olacakları, geçmişlerinin yok olmadığını ve geleceklerini güvenle kuracaklarını hissedecekleri bir kentsel tasarım anlayışının görüşüldüğü çalıştayımızın Moderatörlüğünü yapan başta Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu’na, UNDP Türkiye temsilcisi Sayın Louisa VINTON’a, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Kemal Çokakoğlu’na, tüm emek ve hassasiyetleriyle toplantımıza katılan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.